Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα

Κώστας Τζιούμης: «Δουλεύουμε ουσιαστικά για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στον δήμο μας»

Ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, για τον πρωτογενή τομέα του δήμου Τρίπολης, δρομολογείται να δημοπρατηθεί, το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, στο πλαίσιο συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.


Ο κ. Τζιούμης είχε σειρά επαφών στην Αθήνα, το τελευταίο εξάμηνο, για το έργο της Τάκας.
Στο διάστημα αυτό ολοκληρώθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης και έγινε και η επικαιροποίηση της μελέτης για τα αντλιοστάσια.


Ο Δήμαρχος Τρίπολης συναντήθηκε χτες με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη όπου συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη δημοπράτηση του έργου και μάλιστα εξουσιοδοτήθηκε να ανακοινώσει και επισήμως ότι μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2024, θα έχει δημοπρατηθεί το έργο των αρδευτικών δικτύων της Τάκας.


Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που έχει αντικείμενο την κατασκευή του συνόλου των έργων υδροληψίας, μεταφοράς, άντλησης, ρύθμισης και διανομής του νερού για άρδευση, με κύρια πηγή υδροδότησης τον ταμιευτήρα Τάκας, τα οποία απαιτούνται για την αξιοποίηση της περιοχής γύρω από τον ταμιευτήρα.
Οι προς άρδευση εκτάσεις βρίσκονται στο νοτιοδυτικό άκρο του Μαντινειακού οροπεδίου και περιλαμβάνουν αγροκτήματα των Δημοτικών Ενοτήτων Τεγέας και Τρίπολης του Δήμου Τρίπολης.

Related posts

Αλλαγή χώρου 1ου Φεστιβάλ Πράσινων Ονείρων

Arcadia Spot NG

Συγχαρητήρια – ευχαριστήρια επιστολή προς τον Κώστα Τζιούμη

Arcadia Spot NG

Κέντρο Κοινότητας | Το πρόγραμμα Ιουνίου για την Κινητή Μονάδα

Arcadia Spot NG

Leave a Comment