Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα

Κώστας Τζιούμης: «Βλέπουμε μόνο τους δημότες και τις ανάγκες τους»

Ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης, επικοινώνησε live με δημότες, μέσω facebook, την Τετάρτη (29/3/2023), απαντώντας σε ζητήματα τα οποία τέθηκαν και αφορούν τον Δήμο Τρίπολης.

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ – «Έχουμε ήδη ολοκληρώσει 18 παιδικές χαρές και έχουμε δημοπρατήσει έργα για άλλες 5-6 στην οδό Μαινάλου, στο Λεβίδι και σε άλλα χωριά».

ΑΔΕΣΠΟΤΑ – «Αυτό το διάστημα επεκτείνεται το καταφύγιο. Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, το πρόβλημα έχει περιοριστεί, αλλά συνεχίζει να υπάρχει σε κάποιες περιοχές. Χρειάζεται συνεργασία όλων των φορέων και των πολιτών. Προσπαθούμε να κάνουμε περισσότερες περισυλλογές και περισσότερες στειρώσεις, αυτό δεν είναι πάντα εύκολο.»

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – «Από αύριο θα κοινοποιηθεί το πρόγραμμα. Πέρυσι, το Πάσχα ήταν μια τεράστια διαφήμιση για την πόλη μας, με χιλιάδες επισκέπτες στον Δήμο μας. Ο πήχης είναι υψηλότερα φέτος και προσδοκούμε να έχει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία.»

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ – «Ξεκίνησε άλλο ένα μεγάλο έργο στην οδό Εθνομαρτύρων και στην οδό Γεωργίου Α’. Θα μεγαλώσουν τα πεζοδρόμια, θα τοποθετηθούν νέα δένδρα. Αυξάνουμε το πράσινο. Το χρονοδιάγραμμα είναι μέχρι τον Ιούνιο να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα. Ζητώ την κατανόηση των συμπολιτών μας.»

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – «Το έργο ουσιαστικά ξεκίνησε την 1η Μαρτίου. Το χρονοδιάγραμμα είναι 15 μήνες. Η παράταση που δόθηκε ως τις αρχές Ιουνίου. Το έργο θα τελειώσει εντός χρονοδιαγράμματος. Η παράταση είναι τυπική. Είναι ένα έργο τεράστιο, σύνθετο. Μέσα στο καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί.»

ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΡΙΖΩΝ – «Η πλατεία Μπασιάκου μέσα στο καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί. Στις Ρίζες απομένει να μπουν μόνο τα φώτα. Είναι θέμα λίγων ημερών.»

ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΛΕΒΙΔΙ – «Το έργο στο Ηρώο προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, ένα έργο σε συνεργασία με το ΤΑΠΤΟΚ. Παράλληλα, έχει δημοπρατηθεί το γήπεδο και η μεγάλη παιδική χαρά. Θα υλοποιηθούν αμέσως μετά το Μάιο. Ως το τέλος της θητείας μας, θα έχουμε ολοκληρώσει έργα 1.000.000 ευρώ.»

ΕΡΓΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ – «Εκτελείται ένα μεγάλο έργο, δημιουργείται πρόβλημα όταν κλείνει ένας δρόμος. Το έργο του φυσικού αερίου ήταν ένα ζητούμενο για την πόλη μας, εδώ και πολλά χρόνια. Είναι ένα έργο της Πολιτείας, δεν έχει την ευθύνη ο Δήμος. Προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, όμως δημιουργούνται κάποια προσωρινά κυκλοφοριακά προβλήματα. Εμείς κάθε χρόνο κάνουμε ασφαλτοστρώσεις. Ενταχθήκαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης για έργα 2.000.000 σε δρόμους. Περάσαμε το θέμα από την Οικονομική Επιτροπή, για να γίνει διαγωνισμός.»

ΓΗΠΕΔΑ  – «Έχουμε ολοκληρώσει έργα 5Χ5 σε Βλαχέρνα και Κανδήλα, αυτές τις ημέρες δουλεύεται και στο Ελαιοχώρι. Δίνουμε βαρύτητα στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Θα αντικατασταθεί ο χλοοτάπητας στο γήπεδο Φιλικών, θα προχωρήσουν τα έργα στο Λεβίδι.  Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στο ενωσιακό γήπεδο της Νεστάνης. Τέσσερα νέα γήπεδα ποδοσφαίρου και τρία νέα γήπεδα 5Χ5 σε μία θητεία. Παράλληλα, έγιναν νέα γήπεδα τένις στο ΔΑΚ, ενώ άλλαξε το ταρτάν».

ΑΛΣΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΊΟΥ – «Ο Δήμος Τρίπολης δεν μπορεί να κάνει προεμβάσεις, πρέπει να το ζητήσει ο ιδιοκτήτης του άλσους και το Δασαρχείο. Σήμερα περάσαμε σημαντικές παρεμβάσεις για το κεντρικό άλσος στην πλατεία Άρεως.»

FOOD FESTIVAL – «Θα γίνει κανονικά και φέτος. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα».

ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΧΜΑΗΝΙΕΣ ΣΤΗ ΒΙΠΕ – «Με την ολοκλήρωση των επενδύσεων για τις 2 + 2 φαρμακοβιομηχανίες, θα αναπτυχθεί η περιοχή μας, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Αυτό συνέβη επειδή εντάχθηκε ο Δήμος Τρίπολης στο Εδαφικό Σχέδιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.»

ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ – «Είμαστε υπερήφανοι που προχωράμε αυτό το έργο. Προχωρήσαμε τη διαδικασία της απαλλοτρίωσης. Ο Δήμος Τρίπολης με δικά του χρήματα κατέβαλε τα χρήματα στους ιδιοκτήτες και εκδόθηκε το ΦΕΚ. Αναζητούμε τη χρηματοδότηση κι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα».

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ – «Έχει υπογραφεί πράξη εφαρμογής και προχωρά η διαδικασία, σε 2-3 θα έχει τελειώσει. Άλλο ένα θέμα που ξεκινά από το 1995 και εμείς το λύσαμε.»

ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΡΒΟΥΡΩΝ – «Ένας άνθρωπος που ταξίδεψε στο εξωτερικό, όταν πέθανε άφησε μια περιουσία και να γίνει μια πλατεία στο χωριό του. Αυτό έγινε πριν από 50 χρόνια και ως τώρα δεν είχε γίνει πράξη. Εμείς κατορθώσαμε να ξεπλέξουμε αυτή την κατάσταση και το επόμενο δίμηνο θα δημοπρατήσουμε το έργο».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΥΨΗ – «Θα νοικιαστούν διαμερίσματα σε νέους που παίρνουν το επίδομα αλληλεγγύης. Είμαστε ο πρώτος Δήμος που έκανε ενέργειες. Θα μπορούν να μείνουν σε αυτά τα διαμερίσματα δωρεάν».

Related posts

Κώστας Τζιούμης για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Τρίπολης

Arcadia Spot NG

ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ: Δείτε τις περιοχές

Arcadia Spot NG

ΟΕΒΕΑ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Arcadia Spot NG

Leave a Comment