Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα

Κώστας Τζιούμης: «Αυξάνουμε την επισκεψιμότητα στον Δήμο Τρίπολης, δίνουμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα» 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, επικοινώνησε live με δημότες, μέσω facebook, την Κυριακή  (29/1/2023), απαντώντας σε ζητήματα τα οποία τέθηκαν και αφορούν τον Δήμο Τρίπολης.

 ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – «Αφού εγκρίθηκε προχθές ο προϋπολογισμός του δήμου, στο συμβούλιο της Τρίτης περνά η δικαστική απόφαση για τις απαλλοτριώσεις. Μετά θα ακολουθήσει η διαδικασία για την έκδοση ΦΕΚ και θα κατατεθούν τα χρήματα για να ανοίξει ο δρόμος. Θα υπάρχουν δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, πεζοδρόμια, φωτισμός, ποδηλατοδρόμος. Λύνουμε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Δήμος μας, η πόλη μας.»

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ – «Είναι ένα θέμα που δεν είναι αρμοδιότητας του Δήμου. Είναι ένα θέμα που πιέζουμε τους αρμόδιους, δηλαδή το Πανεπιστήμιο και το Υπουργείο Παιδείας, για να γίνει εστία και να μπορούν να διαμένουν φοιτητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να νοικιάσουν σπίτια.»

ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΙΣΜΗΝΗΣ – «Υπάρχει μια εκκρεμότητα με τη ΔΕΗ και θα ξεκινήσει η διαπλάτυνση του δρόμου, με την κατασκευή μεγάλου πεζοδρομίου, για να μπορούν να κυκλοφορούν οι μαθητές και οι μαθήτριες με ασφάλεια. Θα ξεκινήσουν οι εργασίες τις επόμενες ημέρες.»

ΠΑΡΟΔΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΔΡΟΥ – «Δεν είχε διανοιχτεί για πάρα πολλά χρόνια. Κι αυτό το θέμα αντιμετωπίστηκε. Την άνοιξη θα πέσει άσφαλτος. Υπάρχει ένα πρόβλημα με τα νερά. Έκανε μια προσωρινή παρέμβαση  η ΔΕΥΑΤ, όμως το κομμάτι αυτό είναι στο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο 2.500.000 ευρώ που έχουμε υπογράψει σύμβαση και άμεσα θα ξεκινήσει η εργολαβία για όλη την περιοχή, από τους Φιλικους, Άγιο Παντελεήμονα, ΟΗΕ, σταθμό τρένου, γήπεδο Αστέρα».

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ – «Θα καταλήξουμε σε μια πρόταση ώστε σύντομα να ολοκληρωθεί η μελέτη για να ακολουθήσει η δημοπράτηση και το έργο της οδού Καλαβρύτων. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν ενταχθεί στον Δήμο Τρίπολης, πρόκειται για ένα πακέτο έργων 12.000.000 ευρώ που έχει ενταχθεί από τη δική μας δημοτική αρχή στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Σε αυτή την πρόταση είναι και η ανάπλαση των κεντρικών πάρκων της πόλης μας, είναι ο ποδηλατόδρομος που ενώνει τα περιαστικά άλση, αλλά και ο ποδηλατόδρομος προς τη λίμνη Τάκα, καθώς και το έργο στο παλαιό Δημαρχείο. Ήδη, παραλάβαμε τη διαχειριστική μελέτη που ήταν ζητούμενο επί πολλά χρόνια για πάρκα μας.»

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – «Το έργο ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου 2022. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι 15 μήνες. Λήγει περίπου τον Ιούνιο. Όλοι γνωρίζουν ότι με την κρίση που προκάλεσε ο πόλεμος, την ενεργειακή κρίση, την τεράστια αύξηση υλικών, πάρα πολλά έργα έχουν μεγάλα προβλήματα. Σε όλη την Ελλάδα, πολλά έργα έχουν ήδη σταματήσει. Η Πλατεία δεν σταμάτησε. Επιπλέον, ξέρουμε ότι στην πλατεία υπήρξαν κάποιες ανασκαφές από την Αρχαιολογία, γεγονός που προκάλεσε μια καθυστέρηση. Παρά τις καθυστερήσεις αυτές, το έργο θα τελειώσει περίπου στο χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί, περίπου τον Ιούνιο του 2023, αν δεν υπάρξουν άλλα απρόοπτα. Κατανοώ την αγωνία των επαγγελματιών και των κατοίκων.  Μετά την ολοκλήρωση του έργου, η αναβάθμιση όλης της περιοχής θα δημιουργήσει μια τεράστια υπεραξία.»

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ – «Δεν γίνεται να λειτουργήσει κολυμβητήριο όταν υπάρχει στατικό πρόβλημα. Κι αυτό πάει να ξεμπλοκάρει. Δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τον Δήμο. Είμαστε όμως στη φάση που ξεκινήσουν τα έργα».

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ – «Ήταν ζητούμενο για την πόλη μας να έρθει το φυσικό αέριο. Γίνεται επιτέλους πράξη ένα αίτημα της πόλης, των επιχειρηματιών, της ΒΙΠΕ. Για να φτάσει σε κάθε σπίτι το φυσικό αέριο, προϋποθέτει ένα τεράστιο δίκτυο που πρέπει να διανοιχτεί. Καταλαβαίνω την ενόχληση που δημιουργείται από τους σκαμμένους δρόμους σε συνδυασμό με την κακοκαιρία. Το έργο δεν είναι του δήμου, αλλά της πολιτείας. Η εταιρεία που έχει αναλάβει δουλεύει με γρήγορους ρυθμούς. Έχουν ξεκινήσει και μπορούν να λάβουν αιτήσεις από συμπολίτες μας που θέλουν να βάλουν φυσικό αέριο. Υπάρχει και μια επιδότηση από το ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση των εγκαταστάσεων από 65% ως 100%. Συν τα τέλη σύνδεσης που είναι δωρεάν.»

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΡΙΖΩΝ – «Η ανάπλαση έχει ολοκληρωθεί και μένει να τοποθετηθούν τα φωτιστικά. Μία όμορφη πλατεία, σε ένα από τα όμορφα χωριά του δήμου μας.»

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΜΗΛΟΥ – «Υπήρξε μια αδικία, η εξαίρεση των μηλοπαραγωγών της Αρκαδίας από τις αποζημιώσεις de minimis. Το δημοτικό συμβούλιο πήρε ομόφωνη απόφαση και ζήτησε να αρθεί η αδικία αυτή. Αυτό έγινε από το Υπουργείο. Είχαν κι άλλοι θεσμικοί παράγοντες ενημερώσει το Υπουργείο».

ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ – «Τα προηγούμενα χρόνια υστερούσαμε σημαντικά. Ήδη, έχει παραδοθεί το γήπεδο της Τεγέας που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή και ολοκληρώθηκε με τη σημερινή. Παραδόθηκε το γήπεδο από τον Τεγεατικό στον Δήμο Τρίπολης. Άμεσα, αυτές τις ημέρες, θα τοποθετηθούν κερκίδες.

Το γήπεδο Φιλικών χρησιμοποιούν σχεδόν όλες οι ομάδες στην Τρίπολη. Προχωρήσαμε σε προγραμματική σύμβαση με την περιφέρεια και δημοπρατήσαμε το έργο αντικατάστασης του χλοοτάπητα. Όταν τελειώσει το πρωτάθλημα, θα γίνει το έργο. Έχουμε προσθέσει κερκίδες και φωτισμό.

Το γήπεδο Νεστάνης, είναι έργο της Περιφέρειας. Εκεί κατασκευάζεται ένα ενωσιακό, σύγχρονο γήπεδο. Ο Δήμος κάνει παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο.

Δημοπρατούμε άμεσα την αντικατάσταση χλοοτάπητα στο γήπεδο Λεβιδίου. Άλλαξε ο φωτισμός από την Περιφέρεια.

Μέχρι το καλοκαίρι, θα υπάρχουν τέσσερα σύγχρονα ποδοσφαιρικά γήπεδα»

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ – «Οι μελέτες είναι στο Υπουργείο Υποδομών. Είναι ένα τεράστιο έργο με προϋπολογισμό περίπου 20.000.000 ευρώ. Δεν μπορεί να το υλοποιήσει ο Δήμος, αλλά πρέπει να προχωρήσει από το Υπουργείο.»

ΑΓΩΝΕΣ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – «Είναι σε καλό δρόμο να ξανακάνουμε αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού στο στρατιωτικό αεροδρόμιο. Πρέπει να επιλυθούν πολλά ζητήματα. Κάνουμε προσπάθεια. Το Ιστορικό Ράλλυ Τρίπολης θα γίνει φέτος για δεύτερη φορά. Έρχεται πολύς κόσμος στην περιοχή και γνωρίζει τον τόπο μας. Η επισκεψιμότητα στην περιοχή μας τον τελευταίο χρόνο έχει αρχίσει να αυξάνεται. Προσπαθούμε με διάφορες δράσεις να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα στην περιοχή μας.»

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – «Προγραμματίζουμε διάφορα πράγματα. Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινωθεί τι θα γίνει. Στόχος είναι το τριήμερο των Αποκριών να γίνει η Τρίπολης πόλος έλξης επισκεπτών».

https://www.facebook.com/watch/?v=698686938566407

Related posts

Πασχαλινό προσκοπικό bazaar στην Τρίπολη

Arcadia Spot NG

Ο Δήμος Τρίπολης Υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα

Arcadia Spot NG

ΑΡΚΑΔΙΑ: Σύλληψη για κατοχή κάνναβης

Arcadia Spot NG

Leave a Comment