Δήμος Γορτυνίας Επικαιρότητα Τοπικά Νέα

Λαγκάδια: «Σχολή Πέτρας και Παραδοσιακών Μορφών Δόμησης»

Λαγκάδια: «Σχολή Πέτρας και Παραδοσιακών Μορφών Δόμησης»

Λαγκάδια: «Σχολή Πέτρας και Παραδοσιακών Μορφών Δόμησης»

«Σχολή Πέτρας και Παραδοσιακών Μορφών Δόμησης» στα Λαγκάδια Γορτυνίας ιδρύει το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σε Προγραμματική Σύμβαση με το. Υπουργείο Πολιτισμού αναμένεται να προχωρήσουν οι Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Μακεδονίας με σκοπό τη λειτουργία Σχολών Πέτρας και Παραδοσιακών Μορφών Δόμησης στα Λαγκάδια Αρκαδίας και στον Πεντάλοφο Κοζάνης.

Οι επαφές της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειάρχη, Δημήτρη Πτωχού, με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Υπουργό, Λίνα Μενδώνη, συνεχίζονται με σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών, έπειτα από τη δημιουργία συγκεκριμένου πλαισίου συνεργασίας.

Με τη δημιουργία των Σχολών θα διασφαλίζεται η προστασία και η συνέχεια της τέχνης της πέτρας, ενώ θα προσφέρονται πιστοποιημένες σπουδές, αλλά και προοπτική εργασίας στους νέους, που θέλουν να μείνουν στον τόπο τους και να κρατήσουν ζωντανές τις παραδόσεις του.

Με τον τρόπο αυτό θα διατηρηθεί αυτή η μορφή της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ενώ θα καλυφθεί και το σοβαρό έλλειμμα μαστόρων. Με τη λειτουργία της σχολής, η Γορτυνία θα αποκτήσει μία νέα πνοή,
επιμορφώνοντας το ανθρώπινο δυναμικό της, κρατώντας ζωντανή την παράδοση των Λαγκαδινών μαστόρων.

Related posts

ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ – Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση

Arcadia Spot NG

ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ: Πολύ Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Arcadia Spot NG

Οι «Αετοί Γορτυνίας» στηρίζουν την Δωρεά του Μυελού των Οστών

Arcadia Spot NG

Leave a Comment