Δήμος Τρίπολης Εκδηλώσεις Επικαιρότητα

Εξαιρετική εμφάνιση του Λυκείου Ελληνίδων Τρίπολης στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακού χορού στα Τρίκαλα

Άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η χορευτική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Τρίπολης ( Λ.Ε.Τ. ) εκπροσωπώντας επάξια την Αρκαδική πρωτεύουσα στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που φιλοξενήθηκε στην όμορφη πόλη των Τρικάλων. 

Η 9η Γιορτή Χορού πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 8/4/2023 στην κεντρική πλατεία Ρήγα Φεραίου της Θεσσαλικής πόλης με διοργανωτές: την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο  Τρικκαίων και το  Κέντρο Χορού Τρικάλων “Τρίκκη” που είχε αναλάβει τον προγραμματισμό, τη φιλοξενία και τη γενική ευθύνη της διοργάνωσης.

Είκοσι χορευτικές “ομάδες – αποστολές” από κάθε γωνιά της Ελλάδας συμμετείχαν στην 9η Γιορτή Χορού των Τρικάλων δημιουργώντας ένα μοναδικό παραδοσιακό κλίμα και μια ιδιαίτερη εορταστική ατμόσφαιρα σε ολόκληρη τη Θεσσαλική πόλη που”αγκάλιασε” θερμά και αυτή την πανελλήνια χορευτική συνάντηση.

Τα μέλη της πολυμελούς χορευτικής ομάδας του Λυκείου Ελληνίδων Τρίπολης εμφανίστηκαν το πρωί του Σαββάτου αμέσως, αμέσως μετά το Κέντρο Χορού Τρικάλων “Τρίκκη”, που άνοιξε τη Γιορτή Χορού σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης στο κοινό που είχε κατακλύσει την Κεντρική Πλατεία των Τρικάλων. 

Με περισσή λεβεντιά και περηφάνια οι άνδρες και οι γυναίκες του Λ.Ε.Τ. παρουσίασαν το χορευτικό τους πρόγραμμά αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όχι μόνο του κόσμου αλλά και των άλλων αποστολών που παρακολουθούσαν την εκδήλωση το πρωι του Σαββάτου.

Δεν ήταν μόνο η άψογη εκτέλεση του χορευτικού προγράμματος και οι εντυπωσιακές παραδοσιακές αρκαδικές ενδυμασίες που έκανε μοναδική την εμφάνιση του Λ.Ε.Τ. στα Τρίκαλα αλλά κυρίως η ψυχή των μελών της Τριπολιτσιώτικης ομάδας σε συνδυασμό με την πρωτότυπη επιλογή να ξεκινήσει το πρόγραμμα της τραγουδώντας και χορεύοντας παράλληλα ένα παραδοσιακό τραγούδι.

Η αποστολή του Λ.Ε.Τ. στα Τρίκαλα ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9/4/2023 με μία επίσκεψη στα Μετέωρα που έμεινε αξέχαστη σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η επιστροφή της χορευτικής ομάδας στην Τρίπολη το βράδυ της Κυριακής τους βρήκε όλους με χαμόγελα και με το Δ.Σ. του Λ.Ε.Τ. να δίνει συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχημένης εμφάνισης και να προετοιμάζει ήδη την επόμενη χορευτική εξόρμηση του Λυκείου Ελληνίδων Τρίπολης.

Related posts

Τρόπαια: Πασχαλοπερπατήματα και αναμνήσεις

Arcadia Spot NG

Ο Στέλιος Ρόκκος στις 19/06/2024 στο @VARCO’

Arcadia Spot NG

Αλλαγή προγράμματος των Αποκριάτικων εκδηλώσεων

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment