Δήμος Μεγαλόπολης Επικαιρότητα Οικονομία

Μεγαλόπολη: Η δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών

Στη Μεγαλόπολη και στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις ενημερωτικού χαρακτήρα με κεντρικό θέμα τις προκηρύξεις Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων προώθησης της Επιχειρηματικότητας στις περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε ένας γόνιμος διάλογος αναφορικά με το ζήτημα της μείωσης της λιγνιτικής παραγωγής και το τι θα γίνει μετά.

Η δήλωση του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου σε τηλεοπτικό σταθμό

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας βιοτεχνών και εμπόρων Αρκαδίας, Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για όσα συζητήθηκαν, αλλά και τι προτείνουν.

«Η κατάσταση στις λιγνιτικές περιοχές της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Η χώρα μας από τη δεκαετία του ’60 και μετά επένδυσε μονόπλευρα στην «καλλιέργεια» του λιγνίτη -να το πω έτσι-, καταστράφηκαν όλες οι παραγωγές στις συγκεκριμένες περιοχές και τώρα που διακόπτεται βίαια η λειτουργία όλων αυτών των ορυχείων και μονάδων παραγωγής που φώτισαν για δεκαετίες τη χώρα μας, η κοινωνία έχει τεράστια προβλήματα.

Στη Μεγαλόπολη αυτά τα προβλήματα είναι πολύ χειρότερα από το βόρειο πεδίο, διότι εδώ είναι κορεσμένα τα δίκτυα. Πέρασαν τέσσερα χρόνια, δεν έχουμε κουβεντιάσει το παραμικρό. Εμείς έχουμε προτείνει την παραγωγική αναβάθμιση της περιοχής, έχουμε προτείνει στοχευμένα, να στραφούμε στην κυκλική οικονομία, στην ενέργεια, στην αγροδιατροφή. Να φτιάξουμε ισχυρές μονάδες, έχουμε ευρύ πεδίο, να επενδύσουμε σε καινοτόμα προϊόντα», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων.

Leave a Comment