Top News Εκδηλώσεις Επικαιρότητα Τοπικά Νέα

Μελιτζάzz 2024 “Νόστος” – Δείτε το πρόγραμμα

ΜΕΛΙΤΖΑΖΖ "ΝΟΣΤΟΣ" 2024: Οι σημερινές εκδηλώσεις

Μελιτζάzz 2024 “Νόστος” – Δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 3 Ιουλίου

21:00
Συναυλία Χορωδία Ν. Κυνουρίας @ Φάμπρικα πολιτισμού: Αφιέρωμα σε τραγούδια του κινηματογράφου και της ξενιτιάς, από την πολυμελή Χορωδία Ενηλίκων Νότιας Κυνουρίας.

Πέμπτη 4 Ιουλίου

11:00
Εργαστήριο Προφορική ιστορία @ Βιβλιοθήκη Λεωνιδίου: Εκπαίδευση της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας – ΟΠΙ Τσακωνιάς. Συντονιστής: Βασίλης Δαλκαβούκης, καθηγητής Τμ. Ιστορίας και Εθνολογίας Δημοκρίτειου Παν/μίου Θράκης, συντονιστής της Θ.Ε. Προφορικής Ιστορίας στο ΠΜΣ «Δημόσια ιστορία» του ΕΑΠ. Το εργαστήριο απευθύνεται μόνο στα μέλη της ΟΠΙ.
Δήλωση συμμετοχής στο www.melitzazz.gr

20:00
Εκδήλωση “Τσακώνικη κληρονομιά. Γραπτή και προφορική ιστορία” @ Φάμπρικα πολιτισμού

Ομιλίες και παρουσιάσεις για την πολιτιστική κληρονομιά της Τσακωνιάς. Συμμετέχει ο Χάρης Αθανασιάδης, καθηγητής Δημόσιας ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Διευθυντής του ΠΜΣ «Δημόσια ιστορία» του ΕΑΠ. Στρογγυλό τραπέζι προφορικής ιστορίας με τον καθηγητή Βασίλη Δαλκαβούκη και Τσάκωνες αφηγητές. Συμμετέχει και υποστηρίζει το Αρχείο Τσακωνιάς.

21:15
Συναυλία Μανώλης Χριστοδούλου quintet @ Πλατεία Μερικάκη: Οι μουσικές παραδόσεις της Ελλάδας, των Βαλκανίων και της ευρύτερης Ανατ. Μεσογείου και οι σαφείς επιρροές του σχήματος από την δυτική μουσική και αρμονία προσφέρουν ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα, με γνωστά τραγούδια και νέες ορχηστρικές συνθέσεις.

21:30
Cine-Melitzazz “Κατάκ, η γενναία φάλαινα” @ Αρχοντικό Τσούχλου: Παιδική ταινία (2023, 82’). Τρυφερή, συγκινητική αλλά και αστεία υποθαλάσσια περιπέτεια ενηλικίωσης. Ενώ όλοι οι συνομήλικοί του έχουν γίνει άσπρες φάλαινες Μπελούγκα, όπως πρέπει για την ηλικία τους, ο Κατάκ είναι ακόμα μικρός και γκρι. Για να αποδείξει πως έχει μεγαλώσει κι εκείνος ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι στον Μεγάλο Βορρά, όπου αποκτά
απροσδόκητους φίλους σε απίθανα μέρη του ωκεανού και καταλαβαίνει πως η διαφορετικότητά του είναι που τον κάνει μοναδικό. Ενίοτε, το να είσαι ο εαυτός σου είναι η πι θαρραλέα εκδοχή σου.

22:30
Συναυλία Αντιμάμαλο @ Πλατεία 28 ης Οκτωβρίου: Οι Antimamalo band προσεγγίζουν με το δικό τους τρόπο το
ύφος των ορχηστρών της Σμύρνης και της Πόλης, το κλασικό ρεμπέτικο τραγούδι, την ελληνική παραδοσιακή μουσική, ενώ δημιουργούν και νέες συνθέσεις.

Παρασκευή 5 Ιουλίου

21:00 Παιδικά εργαστήρια “Σσσσς, τη μέρα κοιμάμαι!”: @ Κέντρο Πληροφόρησης για τη χλωρίδα του Πάρνωνα. Δραστηριότητες για παιδιά Δημοτικού και υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας για τις σχέσεις των νυχτερίδων και των σπηλαιόβιων ασπόνδυλων οργανισμών της χαράδρας του Δαφνώνα με το περιβάλλον τους.
Διοργάνωση: Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων
Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου (ΟΦΥΠΕΚΑ).

20:00 Έκθεση σύγχρονης τέχνης “A Matter of Return” @ Πύργος Τσικαλιώτη: Ξεναγηθείτε στον Πύργο Τσικαλιώτη και στην έκθεση σύγχρονης τέχνης από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν. Έργα με την μορφή video εγκαταστάσεων, ψηφιακής τέχνης και τοποειδικών παρεμβάσεων, πάνω στην ιδέα του ταξιδιού, της ανάμνησης, της επιστροφής, συνυφαίνοντας το προσωπικό με το συλλογικό.

21:00 Συναυλία “Καροτσιέρη τράβα” Scoala Populara de Arte (Ρουμανία) και Κυρατζήδες (Ελλάδα) @ Πλατεία Μητρόπολης. Μια ιδιαίτερη παράλληλη μουσική συνάντηση όπου το Scoala Populara de Arte, η Σχολή Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης στο Târgu Jiu της Ρουμανίας, παρουσιάζει εντυπωσιακούς παραδοσιακούς χορούς και μουσικές της Ρουμανίας, ενώ το Χορευτικό Συγκρότημα Λεωνιδίου παρουσιάζει χορούς και τραγούδια της Τσακωνιάς και της Ελλάδας, υπό τις παραδοσιακές μουσικές του συγκροτήματος Κυρατζήδες.

22:30 Συναυλία Μωζάικ – Mossaic @ Πλατεία 25 ης Μαρτίου: Η μπάντα της εκπομπής “Μουσικό Κουτί” της ΕΡΤ1 παρουσιάζει ένα “μωσαϊκό” μουσικών, συνδυάζοντας indie και pop, balkan και παραδοσιακά, λαϊκά και έντεχνα, Duran Duran και Ξυλούρη, 50Cent και ρεμπέτικο, μέσα από καλοδουλεμένες ενορχηστρώσεις.

Σάββατο 6 Ιουλίου

09:30 Εκδήλωση – εργαστήρια “Δρόμοι του τυριού στην Ανατ. Πελοπόννησο”: @ Φάμπρικα πολιτισμού: Ενημερωτική εκδήλωση και εργαστήρια για τους τομείς εστίασης και τουρισμού, στο πλαίσιο του έργου διακρατικής συνεργασίας LEADER/CLLD “Say cheese. Balkan cheese!”
α) «Ένταξη των τυριών και των γαλακτοκομικών προϊόντων στην εστίαση, την γαστρονομία και τον τουρισμό της περιοχής».
β) «Οι δρόμοι του τυριού της Πελοποννήσου: Συνδυάζοντας την παράδοση, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία με το τουριστικό προϊόν». Μελιτζάzz 2024 “Νόστος” – Δείτε το πρόγραμμα

11:00 Εργαστήριο animation “Animating Tsakonia” – μέρος Α’. @ Παλαιό Γυμνάσιο: Ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό εργαστήριο κινουμένων σχεδίων – animation από το ANIMASYROS International Animation Festival και εξερευνά μία σύγχρονη πολυμεσική/ψηφιακή προσέγγιση της σχέσης animation και τσακώνικης κληρονομιάς! Εκπαιδευτής: Αγησίλαος Ρόμπολας.
Για ηλικίες 15-60+ ετών. Κράτηση θέσης: www.melitzazz.gr

20:00 Παιδικό παιχνίδι Στρίγκλες @ Φάμπρικα πολιτισμού: «Με πανί, σχοινί, κορδέλα, κούκλα φτιάχνω… Έλα!».
Βιωματικό κουκλοθεατρικό παιχνίδι και κατασκευή κούκλας, στην πλατεία της Φάμπρικας Πολιτισμού Piazza Martano.

20:00 Εκδήλωση “Είμαστε καμωμένοι από ουρανό – Γιώργος Σαραντάρης” @ Παλαιό Γυμνάσιο. Συζήτηση για την προσωπικότητα και το έργο του ποιητή και διανοούμενου Γιώργου Σαραντάρη. Συμμετέχουν οι Γιώργος Παπαθανασόπουλος (δημοσιογράφος, συγγραφέας), Βασίλης Ρούβαλης (εκδότης, συγγραφέας). Διαβάζει και ερμηνεύει μελοποιημένα ποιήματα του Σαραντάρη ο συνθέτης και ερμηνευτής Φίλιππος Πλακιάς. Συντονίζει η δημοσιογράφος Κυριακή Μπεϊόγλου.

21:15
Συναυλία Δημήτρης Μυστακίδης: “Amerika” @ Πλατεία Ηρώων: Ο Δημήτρης Μυστακίδης διασκευάζει και επανεκτελεί με τον δικό του τρόπο ρεμπέτικα τραγούδια που κυκλοφόρησαν και παίχτηκαν ζωντανά μόνο στην Αμερική, με την ιδιαίτερη τεχνική της «τσιμπητής» κιθάρας και τα παιξίματα των Γιώργου Κατσαρού, Κώστα Δούσα και Κώστα Μπέζου.

22:30
Συναυλία Blues Fathers & The Swingers @ Παραποτάμιος δρόμος: Το συγκρότημα διατρέχει τα αμερικανικά blues σε όλο τους το φάσμα, από ακουστικά blues των αρχών του 20 ού αιώνα, swing των δεκαετιών ’30 και ’40, jazz-blues της Νέας Υόρκης και βρετανικά blues των ’60s, μέχρι την πιο rock εκδοχή τους.

24:00 Melitzazz-after DJ Rezo @ Κεντρικός δρόμος: Ο DJ & παραγωγός Rezo, resident DJ των Dybbuk και
Bolivar, έχει βρεθεί στα decks με ονόματα- θρύλους της House μουσικής σκηνής: Dennis Ferrer, Guy Gerber, Damian Lazarus, Oxia. Με ρυθμικές και χορευτικές μουσικές θα μετατρέψει τον κεντρικό δρόμο του Λεωνιδίου σε ένα μεγάλο υπαίθριο bar.

Κυριακή 7 Ιουλίου

11:00
Εργαστήριο animation “Animating Tsakonia” – μέρος B’ @ Παλαιό Γυμνάσιο: Το 2 ο μέρος του πρωτότυπου εκπαιδευτικού εργαστηρίου κινουμένων σχεδίων – animation που επιμελείται το ANIMASYROS International Animation Festival.

20:00
Εκδήλωση “Τσακώνικη κληρονομιά. Διάσωση αρχείων και συλλογών” @ Φάμπρικα πολιτισμού: Συζήτηση για τη διαφύλαξη αρχείων και ιδιωτικών συλλογών και την αξία τους για την ιστορική έρευνα. Συμμετέχουν εκπρόσωποι οικογενειών από την Τσακωνιά που διαθέτουν αρχειακά τεκμήρια. Συντονίζει ο Χρήστος Χρυσανθόπουλος, Ιστορικός-Αρχειονόμος, ΕΕΠ Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.
Συμμετέχει και υποστηρίζει το Αρχείο Τσακωνιάς.

21:30
Cine-Melitzazz “Νύφες” @ Αρχοντικό Τσούχλου: Βραβευμένη ταινία (2004, 128’) του Παντελή Βούλγαρη, «υπερπαραγωγή» για τα ελληνικά δεδομένα). 700 γυναίκες, Ελληνίδες, Τουρκάλες, Ρωσίδες, ταξιδεύουν από την Πόλη προς τη Νέα Υόρκη για να συναντήσουν τους άντρες που πρόκειται να παντρευτούν. Σενάριο: Ιωάννα Καρυστιάνη. Επιμέλεια παραγωγής: Μάρτιν Σκορτσέζε. Μουσική: Σταμάτης Σπανουδάκης.

21:30
Συναυλία Grey River & the Smokey Mountain @ Πλατεία Ουράνη: Μια folk μπάντα με στυλ που, όπως προδίδει και το όνομά τους, περιγράφεται ως Americana, συνδυάζοντας διάφορα αμερικανικά, ιρλανδικά και ευρωπαϊκά λαϊκά στοιχεία και είδη, όπως bluegrass, folk, country και blues.

Related posts

«Μελιτζάζ 2024» | Δημήτρης Πτωχός: «Επιτυχημένο παράδειγμα βιωματικής εμπειρίας γεμάτο έμπνευση και ενέργεια»

Arcadia Spot NG

ΜΕΛΙΤΖΑΖΖ “ΝΟΣΤΟΣ” 2024: Οι σημερινές εκδηλώσεις

Arcadia Spot NG

ΜΕΛΙΤΖΑΖΖ “ΝΟΣΤΟΣ” 2024: Συνεχίζονται με επιτυχία οι εκδηλώσεις

Arcadia Spot NG

Leave a Comment