Ελλάδα Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Εκλογές την άνοιξη, θα είμαι υποψήφιος και στον Έβρο

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Αλεξανδρούπολη ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν την ανοιξη. Χρονικά αυτό θα σημαίνει ότι θα έχει εξαντλήσει τότε την τετραετία της η κυβέρνηση. Δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος και στον Έβρο για συμβολικούς και ουσιαστικούς λόγους γιατί καθώς ανέφερε “ο Έβρος είναι στην πρώτη γραμμή των αναπτυξιακών ευκαιριών”.

Ενόψει εκλογών

Σε ερώτηση αν φοβάται την έκφραση των πολιτών στις κάλπες όσο αφορά την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια απάντησε ότι μπορεί να υπάρξει τέτοιου είδους δυσαρέσκεια, ωστόσο τα αποτελέσματα της πρώτης κάλπης είναι τα κρισιμότερα και τα αποτελέσματα της δεύτερης θα είναι τα επιβεβαιωτικά.

Εν συνεχεία δήλωσε ότι είναι κατά της τοξικότητας και της έντονης αντιπαράθεσης με βάση τις εκλογές που έρχονται.

Όσο αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση συμπλήρωσε ότι σπείρει την πόλωση των πολιτών και με τον τρόπο της πάει πίσω την ρητορική της σε περασμένες εποχές μνημονίων. Για την δική τους ρητορική ανέφερε ότι κυρίως εστιάζουν στο τι έχουν πράξει καθώς και το τι θέλουν να πράξουν για το μέλλον της χώρας. Τέλος όσο αφορά τις εκλογές είπε ότι οι πολίτες μπορούν να τους κρίνουν με μεγαλύτερη αξιοπιστία για το τι έχουν πράξει καθώς και για το τι σκοπέυουν να πράξουν για την χώρα.

Τα εθνικά θέματα

Στα θέματα της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, δήλωσε πως δεν ανησυχεί για κάποιο θερμό επεισόδιο από την μεριά της Τουρκίας. Ωστόσο είναι θέμα ανησυχίας η στρατηγική και η ρητορική που ακολουθεί η Τουρκία. Στο θέμα του φράκτη του Έβρου τόνισε πως η Ελλάδα δεν φοβάται την αντίδραση της Τουρκίας και θα επεκταθεί σε όλο το μήκος της μεθορίου. Όσο αφορά τις νύξεις που κάνει η Τουρκία στο θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη είπε ότι δεν δικαιούται να κάνει τέτοιες νύξεις θυμούμενος πως είχε φερθεί η Τουρκία στην ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης.

Σε σχέση με την συζήτηση που γίνεται με την ταφή του τέως βασιλιά ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι σωστή.

πηγή: kathimerini.gr

Related posts

Ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων

Arcadia Spot GZ

Πιθανή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αρκαδία

Arcadia Spot GZ

Δικαστικός αντιπρόσωπος σταμάτησε την καταμέτρηση και πήγε για ύπνο

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment