Αθλητικά Διεθνή

Εντυπωσιακή η έναρξη του Μουντιάλ 2022, ο πρώτος αγώνας της διοργάνωσης και το σημερινό πρόγραμμα αγώνων

Φαντασμαγορική ήταν η τελετή έναρξης του Μουντιάλ 2022, η οποία περιελάβανε χορούς και τραγούδια από τα προηγούμενα Μουντιάλ. Το παρών έδωσαν και οι μασκότ των προηγουμένων διοργανώσεων. Συμμετείχε επίσης, και ο σπουδαίος ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν.

Εντυπωσιακό ήταν το τελετουργικό έναρξης του Μουντιάλ 2022. Χορευτικά από γυναίκες με τοπικές ενδυμασίες και ανατολίτικοι ήχοι κυριαρχούσαν, ενώ χορευτές στο κέντρο του γηπέδου λικνίζονταν υπό τους ρυθμούς τραγουδιών από προηγούμενα Μουντιάλ.

Μαζί και οι μασκότ των προηγουμένων διοργανώσεων, από τον Γουίλι το λιοντάρι του 1966 μέχρι τον λύκο Ζαμπιβάκα του 2018.

Το μεγαλειώδες μουσικό σόου περιελάβανε εμφανίσεις από τον Γιούνγκκουκ, μέλος του πιο δημοφιλούς συγκροτήματος της Νότιας Κορέας κι ενός από τα πιο δημοφιλή παγκοσμίως, των BTS.

Ο σπουδαίος ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν συμμετείχε κι αυτός επίσης, στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ 2022.

Στο αγωνιστικό μέρος, το Μουντιάλ ξεκίνησε με τον αγώνα της διοργανώτριας χώρας Κατάρ με το Εκουαδόρ. Το Εκουαδόρ επικράτησε άνετα με 0-2 του Κατάρ και έγινε η πρώτη ομάδα στα 92 χρόνια ιστορίας του Μουντιάλ που νικάει τους διοργανωτές στην έναρξη της διοργάνωσης.

Στο 3ο λεπτό μάλιστα έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά του Βαλένσια από το ύψος της μικρής περιοχής, με τους γηπεδούχους να σώζονται από την τεχνολογία, αφού το ημι-αυτόματο οφσάιντ έδειξε πως ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος ο παίκτης που έδωσε την ασίστ στον σκόρερ.

Στο 16ο λεπτό μετά από πέναλτι που εκτέλεσε ο Βαλένσια αφού είχε ανατραπεί από τον τερματοφύλακα του Κατάρ έγινε το 0-1.

Το τελικό 0-2 σημειώθηκε ξανά από τον Βαλένσια όταν συμπληρώθηκε το πρώτο ημίωρο του πρώτου ημιχρόνου. Από εκεί και μετά ο ρυθμός του παιχνιδιού μειώθηκε αισθητά με το Κατάρ να μη μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες και το Εκουαδόρ να έχει το πάνω χέρι.

Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ περιλαμβάνει τους αγώνες Αγγλία-Ιράν, Σενεγάλη-Ολλανδία και ΗΠΑ-Ουαλία.

  • 15:00 Αγγλία – Ιράν (ΑΝΤ1+)
  • 18:00 Σενεγάλη – Ολλανδία (ΑΝΤ1+)
  • 21:00 ΗΠΑ – Ουαλία (ANT1)

Πηγή: sport24

https://www.sport24.gr/football/moyntial-2022-i-entyposiaki-teleti-enarxis.9838726.html

Related posts

Πλήρωσε τα λάθη του ο Αστέρας… Έχασε 4-2 από την ΑΕΚ

ArcadiaSpot Team

Ο Λευτέρης Λύρατζης στον ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ!

Arcadia Spot GZ

Στο ρόστερ της Δημητσάνας ο Δημήτρης Παπαδάτος

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment