Ελλάδα Κοινωνικά

Συνάντηση Νίκου Ανδρουλάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, είχε σήμερα στο Φανάρι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

«Ήσασταν ένα δώρο Θεού για την Ορθοδοξία» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στον Οικουμενικό Πατριάρχη και πρόσθεσε: «Σε πολύ δύσκολους καιρούς δώσατε μεγάλους αγώνες και δείξατε ότι βλέπετε τα προβλήματα της ανθρωπότητας με μια οικουμενικότητα. Όπως τα θέματα της οικολογίας, της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι πολύ μεγάλη μου τιμή, που σήμερα μας δώσατε τη δυνατότητα να περάσουμε μαζί τη γιορτή των Θεοφανείων».

«Είμεθα ευτυχείς που επιλέξατε την Κωνσταντινούπολη για τα Άγια Θεοφάνεια» τόνισε από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης. «Πληροφορήθηκα ότι επισκεφτήκατε τα ιστορικά Λύκεια μας. Δυστυχώς έχουμε λίγους μαθητές και ολιγάριθμο ποίμνιο λόγω της συρρίκνωσης της ομογένειας. Οι λόγοι και τα αίτια είναι γνωστά αλλά αγωνιζόμεθα. Δεν μας λείπει το αγωνιστικό φρόνημα. Αισιοδοξούμε. Τάχ᾽ αὔριον ἔσσετ᾽ ἄμεινον, που έλεγαν και οι πρόγονοι μας» κατέληξε.

O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι ως μαθητής της Β’ Γυμνασίου βρισκόταν στην προκυμαία του Ηρακλείου κατά την επίσκεψη του κ.κ. Βαρθολομαίου στην Κρήτη το 1992. «Ήμουν 52 ετών τότε» επισήμανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης ακούγοντας την αφήγηση του κ. Ανδρουλάκη.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής δώρισε στον Οικουμενικό Πατριάρχη την πρώτη έκδοση του βιβλίου «Ελευθέριος Βενιζέλος: Ο άνθρωπος, ο ηγέτης» του Νικ. Εμμ. Παπαδάκη  καθώς  και την έκδοση του Μουσείου Μπενάκη, «Σχέδια εργασίας των ζωγράφων μετά την Άλωση. Ο φάκελος Ανδρέα Ξυγγόπουλου».

Νωρίτερα, ο κ. Ανδρουλάκης παρέστη στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και κατόπιν στον Αγιασμό των Υδάτων στον Κεράτιο κόλπο.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε δηλώσεις του σημείωσε:

«Εδώ από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, όπου είχα την τιμή και τη χαρά να εορτάσω τα Θεοφάνεια με τους Έλληνες της Πόλης, θέλω να ευχηθώ το νέο έτος να είναι ένα φωτεινό έτος, υγείας, χαράς, κοινωνικής δικαιοσύνης και ευημερίας για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες απανταχού της γης».

Related posts

Ανδρουλάκης : Υποστηρίζει τη δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων και επικρίνει τη Νέα Δημοκρατία

Arcadia Spot GZ

Συνάντηση Κασσελάκη – Ανδρουλάκη

Arcadia Spot GZ

Ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην Τρίπολη

Arcadia Spot FG

Leave a Comment