Top News Επικαιρότητα Τοπικά Νέα

Νιτρικά ιόντα στο νερό της Αρκαδίας | Οι τέσσερις περιοχές με υψηλή συγκέντρωση

nitrika-ionta-arkadia

Νιτρικά Ιόντα: Μια κρυφή απειλή για τη δημόσια υγεία αλλά και για το ελληνικό περιβάλλον αποτελούν τα μεγάλα επίπεδα ρύπανσης από την υπερβολική χρήση λιπασμάτων, η οποία επηρεάζει συνολικά 30 αγροτικές περιοχές της Ελλάδας. 

Πρόκειται για ζήτημα για το οποίο η χώρα μας έχει καταδικαστεί από την Κομισιόν ήδη από τον Φεβρουάριο του 2020 να πληρώσει πρόστιμο ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς η ολιγωρία των ελληνικών κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν την κακή πρακτική των Ελλήνων αγροτών είναι διαχρονική.

Η νιτρορύπανση, όπως ονομάζεται η υπερβολική χρήση λιπασμάτων με μεγάλη περιεκτικότητα σε νιτρικά ιόντα, έχει εντοπιστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα επιβάρυνσης των υδάτων, ήδη από τη δεκαετία του 1980. 

Η Ε.Ε. έχει προβλέψει από το 1991 με ειδική Κοινοτική Οδηγία την ανάγκη περιορισμού της χρήσης λιπασμάτων, τον προσδιορισμό των πιο ευάλωτων ζωνών στις χώρες-μέλη και την υλοποίηση προγραμμάτων απονιτροποίησης για τις επιβαρυμένες περιοχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο ρεπορτάζ της Εφημερίδας RealNews οι περιοχές στην Αρκαδία στην οποία εντοπίζονται μεγάλες ποσότητες νιτρικών ιόντων είναι το Άστρος και ο Άγιος Ανδρέας, το Λεωνίδιο και το Οροπέδιο της Τρίπολης.

Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα:

nitrika-ionta-sto-nero-arkadia

Related posts

Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Τρίπολη

Arcadia Spot NG

«Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027»: Ενημέρωση

Arcadia Spot NG

Κινητές Αστυνομικές Μονάδες: Τα δρομολόγια στην Αρκαδία

Arcadia Spot NG

Leave a Comment