Επικαιρότητα

Κωνσταντινόπουλος: Η Υπουργός δεσμεύτηκε για εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης στο νηπιαγωγείο Τυρού την τρέχουσα εβδομάδα

konstantinopoulos-kinal-opekepe

Βασικά σημεία της ομιλίας μου στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησής μου αναφορικά με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση πλήρωσης θέσεως εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης στο Νηπιαγωγείο Τυρού και ελλείψεις καθηγητών στο Γυμνάσιο Τυρού:

·         Ο χρόνος που μεσολάβησε από την κατάθεση της ερώτησης μέχρι την συζήτησή της στη Βουλή διευκόλυνε τις απαντήσεις της κυβέρνησης καθώς πολλά κενά που υπήρχαν στο Γυμνάσιο Τυρού- μετά από 2 μήνες σχεδόν – όπως μαθαίνω από καθηγητές και γονείς έχουν καλυφθεί, με εξαίρεση την έλλειψη καθηγητή γερμανικών. Χαιρόμαστε λοιπόν που οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί έχουν προσληφθεί και υποστηρίζουν τα σχολεία της Περιφέρειας.

·         Ωστόσο υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα στην ικανοποίηση του αιτήματος για εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης για το μικρό Κωνσταντίνο στο νηπιαγωγείο του Τυρού. Έχει γίνει όλη η απαραίτητη διαδικασία που απαιτείται για την παράλληλη στήριξη, έχει εγκριθεί το αίτημά του αλλά ακόμα δεν έχει γίνει η πλήρωση της θέσης. Θέλω να πιστεύω ότι η Πολιτεία θα υποστηρίξει αυτό το παιδί που είναι μακριά από το κέντρο της χώρας παρέχοντας σε αυτό και την οικογένειά του τις ίδιες δυνατότητες και ευκαιρίες που το ίδιο το κράτος διασφαλίζει για τα παιδιά στο κέντρο της χώρας και που οφείλει να διασφαλίζει.

·         Η Υφυπουργός Παιδείας απαντώντας στην ερώτησή μου δεσμεύτηκε ότι την τρέχουσα εβδομάδα η θέση εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης που θα διευκολύνει το μικρό Κωνσταντίνο θα καλυφθεί μέσω νέας φάσης προσλήψεων, ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημά του. Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι αναμένονται προσλήψεις και για τα εναπομείναντα κενά στο Γυμνάσιο Τυρού. Είναι μια ικανοποιητική εξέλιξη παρά τον πολύτιμο χρόνο που χάθηκε, θα παρακολουθώ το θέμα στενά καθώς το κράτος πρέπει να διασφαλίζει τις απαραίτητες συνθήκες ώστε κάθε παιδί στην Περιφέρεια να έχει την εκπαίδευση που του αξίζει. 

Related posts

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος : Που βρίσκετε η διαδικασία αυτή τη στιγμή και πότε αναμένεται να λειτουργήσει το Καταδυτικό Πάρκο Τυρού;

Arcadia Spot GZ

Ανθρωποκυνηγητό με ληστές χθες το βράδυ στον Τυρό

Arcadia Spot GZ

Στη Λάρισα αύριο ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment