Ελλάδα

Κωνσταντινόπουλος: Τα funds τα ψήφισε η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμένου και το υλοποίησε η ΝΔ

konstantinopoulos

Βασικά σημεία της συνέντευξής μου σήμερα στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου, Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη:

·         Η συζήτηση, που θα έπρεπε να μας απασχολεί όλους σήμερα ύστερα από το περιστατικό της σπασμένης πόρτας σε πολίτη για δέσμευση της πρώτης κατοικίας,  είναι σχετικά με το ιδιωτικό χρέος, τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς. 

·         Ο νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας ψηφίστηκε το 2010 και ήταν ο νόμος 3869, ο νόμος Κατσέλη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ψήφισε. Το νόμο τον άλλαξε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 με το νόμο 4605. Καταργήθηκε οριστικά ο νόμος, με το πτωχευτικό δίκαιο, το 2020 από τη ΝΔ

·         Τα δύο κόμματα έφεραν εξωδικαστικούς μηχανισμούς. Σε αυτό το μηχανισμό μπήκαν 2.500 επί ΣΥΡΙΖΑ και 2.000 επί ΝΔ

·         Ποιος έδωσε σε funds την πρώτη κατοικία; Τα funds τα ψήφισε η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμένου και το υλοποίησε η ΝΔ. Το σπίτι της κυρίας που είδαμε ότι δεσμεύτηκε, δεν το πήρε η τράπεζα, αλλά ο ιδιώτης. Ο ιδιώτης το έκανε αυτό με τον ίδιο τρόπο που το έκανε και ο κ. Πάτσης. Με 4 εκατομμύρια, που πήρε ως δάνειο από τράπεζα, αγόρασε δάνεια των 60 εκατομμυρίων ευρώ. 

·         Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι η εξής: Οι άνθρωποι που χάνουν την πρώτη κατοικία, αλλά έχουν πληρώσει το 50% του δανείου τους, δεν αναφερόμαστε σε κακοπληρωτές, να μην τους παίρνει το σπίτι (όπως ψηφίστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ) ο ιδιώτης και ο κάθε Πάτσης, με 15%, αλλά να έχει τη δυνατότητα να το πάρει ο ίδιος στην τιμή που το παίρνει το fund εφόσον πληροί κάποιες προϋποθέσεις. Στην Κύπρο έχει ήδη εφαρμοστεί αυτή η πρόταση.

·         Όταν λέγαμε για το θέμα των υποκλοπών ότι δεν υπάρχει απόρρητο και πρέπει να ενημερωθεί δημόσια ο κ. Ανδρουλάκης, μας λέγατε λαϊκιστές. Τώρα που έφερε νόμο η ΝΔ, δεν υπάρχει απόρρητο.

Related posts

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος : Αυτοί που κατήγγελλαν για μιντιακά συμφέροντα έπιναν ποτό το ίδιο βράδυ με τα συμφέροντα 

Arcadia Spot GZ

Οδυσσέας Κωνσταντινόυπουλος : Η εξεταστική είχε ως στόχο την απόκρυψη της αλήθειας και των ευθυνών του κ. Καραμανλή

Arcadia Spot GZ

Κωνσταντινόπουλος : Tο ΠΑΣΟΚ το θέλω ως κυβερνητική πρόταση και όχι ως «μόνιμη» αντιπολίτευση

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment