Επικαιρότητα

Ομιλία με θέμα “Επαυξημένη πραγματικότητα και υπολογιστική όραση στην αποκατάσταση ασθενών με κινητικές δυσλειτουργίες; Γιατί όχι!”

Το πρώτο μέρος της δράσης “Δίμηνο αφιερωμένο στην τεχνολογία και στην επιστήμη”, το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ολοκληρώνεται αυτήν την εβδομάδα με θέμα “Επαυξημένη πραγματικότητα και υπολογιστική όραση στην αποκατάσταση ασθενών με κινητικές δυσλειτουργίες; Γιατί όχι!”. 

Εσείς αλήθεια έχετε χρησιμοποιήσει κάποια εφαρμογή εικονικής, επαυξημένης ή μικτής πραγματικότητας; Μα πόσες «πραγματικότητες» υπάρχουν επιτέλους; Θα χρειαστώ ειδικά γυαλιά ή μήπως μας έχει βάλει ήδη τα γυαλιά ο υπολογιστής που «βλέπει» από μόνος του; Μου το είπε άλλωστε κι ο γιος της κυρά-Μαρίας της γειτόνισσας: «Άνθρωπέ μου, το laptop σου έχει πλέον υπολογιστική όραση, τι δεν καταλαβαίνεις…;;;» Κι αν είναι έτσι, πώς μπορεί να σχετίζεται ο Keanu Reeves ή ο Tom Cruise και το Pokémon GO ή τα Google Maps με την αποκατάσταση συνανθρώπων μας που παρουσιάζουν κινητικές δυσλειτουργίες; Ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε έναν νέο υπέροχο κόσμο στην ομιλία αυτής της εβδομάδας που διοργανώνεται από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Σας περιμένουμε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, στις 19:00 στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Δρ. Νικόλαος Τσελίκας θα προσπαθήσει με πολύ απλά λόγια να ξεκαθαρίσει τις διαφορές μεταξύ εικονικής, επαυξημένης και μικτής πραγματικότητας, να εξηγήσει τι είναι η υπολογιστική όραση και πώς οι σύγχρονες εφαρμογές των παραπάνω μπορούν να βοηθήσουν έμπρακτα τόσο τους ασθενείς από ισχαιμικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, οι οποίοι παλεύουν καθημερινά για την αποκατάσταση των κινητικών τους δυσλειτουργιών στην άκρα χείρα, όσο και τους εμπλεκόμενους κλινικούς, γιατρούς και φυσικοθεραπευτές, που – δυστυχώς – συναντούν πολύ συχνά ανάλογα περιστατικά.

Η ομιλία είναι ανοικτή στο κοινό!

Δηλώστε τώρα τη συμμετοχή σας στον σύνδεσμο: https://forms.gle/jRKCJJBy8BXAxpT28

Στο τέλος της εκδήλωσης θα κληρωθεί αναμνηστικό δώρο, για συμμετοχή σας στην κλήρωση είναι απαραίτητη η εγγραφή! 

Κατόπιν αιτήματος, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου διοργανώνει εκδηλώσεις και δράσεις που ανοίγουν τις πόρτες του στο κοινό. Σας περιμένουμε τις Τετάρτες του Νοεμβρίου και του Μαΐου στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης για ένα “Δίμηνο αφιερωμένο στην τεχνολογία και στην επιστήμη”, με την υποστήριξη των Δήμος Τρίπολης, ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου. 

Related posts

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου : Σεμινάριο Business Plan

Arcadia Spot KP

Tripoli City Hotel : Νέες εστίες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Arcadia Spot GZ

Κώστας Τζιούμης: “Αξιοποιούμε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για να γίνουμε καλύτεροι”

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment