Δήμος Τρίπολης Εκδηλώσεις Επικαιρότητα Περιφέρεια

Ομιλία και σημεία ομιλίας υποψήφιου Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού | Παρουσίαση υποψηφίων και προγράμματος του συνδυασμού “Η Πελοπόννησος Μπροστά”

dimitris_ptoxos_peloponnhsos_mprosta

Ακολουθούν τα κύρια σημεία της ομιλίας
Στην Τρίπολη, την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός παρουσίασε  τους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού «Η Πελοπόννησος Μπροστά» καθώς και τους 113 υποψηφίους του ψηφοδελτίου του.

Ο κ. Πτωχός αναφέρθηκε και στην Τρίπολη ως συμβολικό κέντρο της περιφέρειας που συνομιλεί ταυτόχρονα με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Ελλάδος όπου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την πολιτική και την οικονομική εξέλιξη της πατρίδας μας τα τελευταία 200 χρόνια.

Ο κ. Πτωχός έκανε λόγο για ένα σχέδιο ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο που διαρθρώνεται σε επτά άξονες:

  1. Αντιμετώπιση κλιματικής κρίσης-προστασία του Περιβάλλοντος.
  2. Νέο βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Με βασικούς πυλώνες τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό.
  3. Ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς.
  4. Ενίσχυση και εκσυγχρονισμός των υποδομών.
  5. Ψηφιοποίηση υπηρεσιών και εισαγωγή νέων τεχνολογιών στη διοίκηση.
  6. Προσέλκυση επενδύσεων.
  7. Κοινωνική πολιτική για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.


Ο κ. Πτωχός απαρίθμησε τις σημαντικότερες δράσεις που έχουν σχεδιαστεί και θα υλοποιηθούν σε κάθε άξονα.
Ως ικανή και αναγκαία συνθήκη υλοποίησης του προγράμματος του συνδυασμού «Η Πελοπόννησος Μπροστά» όρισε τη συνεργασία με όλες τις παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου, όλους τους φορείς της Περιφέρειας αλλά και τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών. Για αυτό άλλωστε, όπως τόνισε, σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου απείχε και θα απέχει από κάθε ανούσια αντιπαράθεση που παραπέμπει στο παρελθόν.

Τέλος παρουσιάζοντας τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου του έκανε λόγο για μια  ομάδα με στελέχη έμπειρα, δοκιμασμένα στην Αυτοδιοίκηση, αλλά και με στελέχη που αφήνουν στην άκρη άλλες τους υποχρεώσεις και πείστηκαν τώρα για πρώτη φορά, με νέα ορμή και νέες ιδέες, να κάνουν το μεγάλο βήμα προσφοράς στον τόπο μας.

Κλείνοντας την ομιλία του εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το αποτέλεσμα της κάλπης θα σημάνει και την αρχή μια νέας εποχής για την Πελοπόννησο.

Related posts

Δήμος Τρίπολης: Ανακοίνωση για την 1η κατασκηνωτική περίοδο

Arcadia Spot NG

Περιφέρεια Πελοποννήσου | Ολοκλήρωση των μελετών της παράκαμψης Σκάλας-Βλαχιώτη

Arcadia Spot NG

Εκδήλωση από τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης

Arcadia Spot NG

Leave a Comment