Ελλάδα Επικαιρότητα

Ο Βαρουφάκης στο Open: “Στο χέρι του πολίτη, η είσοδος μας στη Βουλή”

varoufakis-new

Ο Βαρουφάκης στο Open έδωσε συνέντευξη σήμερα την Παρασκευή 02/06. Εκεί απηύθυνε πρόσκληση στους ψηφοφόρους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κοιτάμε τον κόσμο στα μάτια και του λέμε, “ξέρεις τι μπορούμε να προσφέρουμε στη Βουλή. Το έχεις δει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στο χέρι σου είναι […] αν θες τη φωνή αυτή στη Βουλή”»

Σε άλλη τηλεοπτική του παρέμβαση το βράδυ της Πέμπτης στον Ant1 σημείωσε: «λίγο πολύ γνωρίζουμε τι μορφή θα έχει η κυβέρνηση, αυτό που δεν ξέρουμε είναι τι αντιπολίτευση θα βρει μπροστά της (η κυβέρνηση) στη Βουλή. Η Βουλή έχει μεγάλη ανάγκη από μία δυνατή φωνή αριστερής, πραγματικά πλουραλιστικής και αυθεντικά οικολογικής αντιπολίτευσης».

Για τα άλλα κόμματα

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Υπάρχει ένα αφήγημα από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, το οποίο σιγοντάρει και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι έχουμε βγει από τα μνημόνια, ότι είμαστε μία ανεξάρτητη, κανονική χώρα της Ευρώπης και είναι θέμα πώς θα χειριστούμε αυτήν την κανονικότητα. Εμείς στο ΜέΡΑ25 δεν το πιστεύουμε αυτό». Μάλιστα με την ευκαιρία διευκρίνισε πως δεν έχει μιλήσει ποτέ για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  «Το ΜέΡΑ25 είναι βαθιά ευρωπαϊκό κόμμα», δήλωσε.

Σε άλλη ερώτηση για την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και για τα άλλα κόμματα έθεσε τα εξής ερωτήματα: «Για τα κόκκινα δάνεια ποια είναι η πολιτική σας; Για το Χρηματιστήριο Ενέργειας ποια είναι η πολιτική σας; Για τις εξορύξεις ποιες είναι οι πολιτικές σας; Γιατί εμείς σκύβουμε πάνω στα προβλήματα του κόσμου, της φύσης, της κοινωνίας μας και λέμε ότι αυτές είναι οι θέσεις μας. Και καλούμε να κριθούμε εμείς, αλλά και οι άλλοι ανάλογα με αυτές τις θέσεις. Εγώ δεν βλέπω να είναι όμοροι χώροι…»

Στο ερώτημα να σχολιάσει την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα πως “η ψήφος στα μικρότερα κόμματα είναι χαμένη ψήφος”, μάλιστα αντίθετα είπε: Χαμένη ψήφος είναι μία ψήφος σε ένα κόμμα το οποίο ήταν κάποτε αριστερό, το οποίο έχει σφιχταγκαλιαστεί με όλες τις πολιτικές της τρόικας, με τις εξορύξεις, με το Χρηματιστήριο Ενέργειας το οποίο το εισήγαγε. Για εμάς κερδισμένη είναι η ψήφος σε ένα κόμμα σαν το ΜέΡΑ25, που θα το βάλει στη Βουλή». Κλείνοντας, εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την είσοδο στη Βουλή: «Θα γίνει αυτό, μια ανάσα είμαστε».

Related posts

Οι Υποψήφιοι του συνδυασμού Όραμα-Γνώση-Πρόοδος για τη Νότια Κυνουρία-Χαράλαμπος Λυσίκατος (ενημερώνεται)

Arcadia Spot GZ

Οι Υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Νότιας Κυνουρίας ( Ενημερώνεται)

Arcadia Spot GZ

Οι υποψήφιοι σύμβουλοι της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά»

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment