Δήμος Β. Κυνουρίας Επικαιρότητα Πολιτικά Τοπικά Νέα

Ο Γιώργος Παπαηλιού εισηγητής στην προσυνεδριακή συνέλευση της ΟΜ Βόρειας Κυνουρίας,στο Παράλιο Άστρος

Ο Γιώργος Παπαηλιού εισηγητής στην προσυνεδριακή συνέλευση της ΟΜ Βόρειας Κυνουρίας,στο Παράλιο Άστρος: 1) Η κυβέρνηση της ΝΔ του

Ο Γιώργος Παπαηλιού εισηγητής στην προσυνεδριακή συνέλευση της ΟΜ Βόρειας Κυνουρίας,στο Παράλιο Άστρος:

1) Η κυβέρνηση της ΝΔ του «συστήματος Μητσοτάκη», εκκινώντας από την παράδοση κρίσιμων τομέων της οικονομικής δραστηριότητας σε μεγάλα και ισχυρά συμφέροντα, που αισχροκερδούν ασύδοτα εις βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, οδηγεί τη χώρα σε αλλεπάλληλες κρίσεις, διαμορφώνοντας μία κοινωνία με τεράστιες οικονομικές, κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες.

Για «να έχει το ελεύθερο» στην άσκηση αυτής της πολιτικής, έχει θέσει υπό τον απόλυτο θεσμικό έλεγχό της τους αρμούς της εξουσίας. Το κράτος δικαίου, η δικαιοσύνη, ακόμη και η Βουλή και εν τέλει η δημοκρατία απαξιώνονται και αποδομούνται, ενώ τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν καταστεί όργανα προπαγάνδισης της κυβερνητικής πολιτικής και φίμωσης της διαφορετικής άποψης.

2) Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μπορεί να αποτελέσει (περαιτέρω) σημείο ανασυγκρότησης, γείωσης στην κοινωνία, μέσω της συμμετοχής και παρέμβασής του (του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία) στις κοινωνικές συλλογικότητες, και της διατύπωσης και προβολής ενός συγκροτημένου προγραμματικού πλαισίου.

Αυτά θα επιτρέψουν, σε πρώτη φάση να ασκήσει δημιουργικά το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη συνέχεια να διεκδικήσει την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, στο πλαίσιο της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης.

Οι βασικοί άξονες αυτού του προγραμματικού πλαισίου αποτελούν, η αναδιάταξη του κράτους, ώστε να καταστεί ανοιχτό, δίκαιο και αποτελεσματικό για όλους τους πολίτες, η κοινωνικά δίκαιη παραγωγική

ανασυγκρότηση της χώρας, με την «ξεχασμένη» ελληνική περιφέρεια να αποτελεί την αιχμή της, η αποκατάσταση του κοινωνικού κράτους, με προτεραιότητα στην παροχή δημόσιων υπηρεσιών εκπαίδευσης, υγείας και όλων των κοινωνικών αγαθών (νερό, ενέργεια κλπ) για όλους και η άσκηση πολυδιάστατης πατριωτικής πολιτικής, στον κόσμο των μεγάλων αλλαγών και προκλήσεων.

Είναι ανάγκη να διαμορφωθεί μία ευρεία πλειοψηφία κοινωνικών δυνάμεων, η οποία να μετασχηματιστεί σε πολιτική πλειοψηφία που να αλλάξει τον προσανατολισμό της χώρας προς προοδευτική κατεύθυνση.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις, ο φοιτητικός «ξεσηκωμός» και άλλες κινήσεις ανοίγουν δρόμους.

Ο προοδευτικός πολιτικός χώρος, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να ενεργοποιηθούν.

3) Ειδικότερα για τη Βόρεια Κυνουρία, ο τουρισμός και η επισκεψιμότητά της στην παραλιακή ζώνη πρέπει να συνδυαστεί και να επεκταθεί και στον ορεινό όγκο, στα πανέμορφα χωριά του Πάρνωνα, και στα σημεία πολιτιστικής, ιστορικής και θρησκευτικής αναφοράς της περιοχής, ώστε να εμπλουτιστεί και να αποκτήσει διάρκεια.

Γι΄ αυτό, απαιτείται η κατασκευή συγκεκριμένων έργων υποδομής (όπως π.χ. του παραλιακού δρόμου από Αργολίδα προς Άστρος, Τυρό, Λεωνίδιο) και η αποκατάσταση μνημείων ειδικού πολιτιστικού αποτυπώματος, όπως η Έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού.

Κυρίως όμως, ο τουρισμός πρέπει να συνδεθεί με την πρωτογενή παραγωγή της περιοχής, η οποία εκτός του υπέρογκου κόστους παραγωγής (ενέργεια, νερό, λιπάσματα κ.α.), αντιμετωπίζει και πρόβλημα επάρκειας νερού.

Χρειάζεται συνολική προσέγγιση και μάλιστα σε συνεργατική βάση, ώστε η αγροτική παραγωγή να επιβιώσει, να αναβαθμιστεί και να συνδυαστεί με τη μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, όπως της ελιάς.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι αναγκαία η εξωστρεφής συμμετοχή και δράση των μελών της ΟΜ Βόρειας Κυνουρίας.

Related posts

Πρώτες Βοήθειες στο Astros Beach Boutique Hotel

Arcadia Spot KP

ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΔΑΤΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΣΤΡΟΥΣ

Arcadia Spot GZ

Γιώργος Παπαηλιού για τα Τέμπη

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment