Εκπαίδευση Ελλάδα Επικαιρότητα

Ο Πιερρακάκης τονίζει τη στήριξη της κυβέρνησης στα ελληνικά πανεπιστήμια

Ο Πιερρακάκης τονίζει τη στήριξη της κυβέρνησης στα ελληνικά πανεπιστήμια

Ο Πιερρακάκης τονίζει τη στήριξη της κυβέρνησης στα ελληνικά πανεπιστήμια

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, υπογράμμισε τη στήριξη της κυβέρνησης στα ελληνικά πανεπιστήμια, στο πλαίσιο του αμφιλεγόμενου “ιστορικού” νομοσχεδίου που έχει τεθεί σε διαβούλευση.

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, υπογράμμισε τη στήριξη της κυβέρνησης στα ελληνικά πανεπιστήμια, στο πλαίσιο του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου που έχει τεθεί σε διαβούλευση. Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με τον υπουργό, φέρνει μια ιστορική αλλαγή και μια συνολική στρατηγική για τη διεθνοποίηση των ελληνικών πανεπιστημίων, αξιοποιώντας κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη δημιουργία κοινών μεταπτυχιακών προγραμμάτων με πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Παράλληλα, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, ένα αμφιλεγόμενο κομμάτι του νομοσχεδίου, θα γίνει με αυστηρά κριτήρια και κρατική εποπτεία. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι αυξάνεται η χρηματοδότηση των ελληνικών πανεπιστημίων και ενισχύεται η εύρυθμη λειτουργία τους, με την κυβέρνηση να δηλώνει ότι θα στηρίξει όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια, ξεκινώντας από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Ωστόσο, το νομοσχέδιο έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις από την πανεπιστημιακή κοινότητα, η οποία επικρίνει principalmente την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και τις αλλαγές στη διοίκηση των πανεπιστημίων. Ο υπουργός Παιδείας υπερασπίζεται το νομοσχέδιο, λέγοντας ότι θα φέρει οφέλη στα ελληνικά πανεπιστήμια. Η συζήτηση για το νομοσχέδιο συνεχίζεται και η ψήφισή του αναμένεται να λάβει χώρα το επόμενο διάστημα.

Related posts

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά της ΝΔ για το νομοσχέδιο των μη κρατικών πανεπιστημίων – “Αξιοθρήνητη η δεξιά, εφαρμόζει θατσερικές πολιτικές

Arcadia Spot GZ

Κινητοποίηση φοιτητών και εκπαιδευτικών ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων: Νέες διαδηλώσεις και στάση εργασίας

Arcadia Spot GZ

Η Άφιξη Ξένων Πανεπιστημίων στην Ελλάδα: Επενδύσεις με Προοπτική και Προκλήσεις

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment