Ελλάδα Επικαιρότητα

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε το παρόν στην τελετή αποφοίτησης 22 αστυνομικών

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, παραβρέθηκε τοπρωί της Δευτέρας (18/09) στην τελετή αποφοίτησης των 22 αστυνομικών πουολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης και θα στελεχώσουν τηνΕιδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.).

Ο Υπουργός συνεχάρη τους 22 νέους άνδρες που θα στελεχώσουν την Ε.Κ.Α.Μ, ηοποία επιτελεί κρίσιμο και κομβικό ρόλο σε δύσκολες συνθήκες και απαιτητικέςκαταστάσεις, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδας και τηνπροστασία των πολιτών της.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του:
«Είναι μια ιδιαίτερη και σπουδαία μέρα, τόσο για τους άνδρες που θαστελεχώσουν την Ε.Κ.ΑΜ. όσο και την ίδια τη Μονάδα, με όλα αυτά πουπροσφέρει στην Πατρίδα.Το επίλεκτο τμήμα των ειδικών δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας δηλώνειπάντα «παρόν», όπου του ζητηθεί και απαιτηθεί, στις πιο αντίξοες συνθήκες, πιοδύσκολες καταστάσεις, πιο απαιτητικές συγκυρίες.

Δεν είναι τυχαίο ότι από πολλούς, εντός και εκτός των κόλπων της ΕλληνικήςΑστυνομίας, αποκαλείται το «το διαμάντι του Σώματος». Είμαστε υπερήφανοι γιατη σημερινή μέρα. με την ένταξη των νέων στελεχών στην πιο μάχιμη μονάδα.

Η εκπαίδευση αποτελεί το καλύτερο εφόδιο προκειμένου τα στελέχη της Μονάδας να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες, με τόλμη,αποφασιστικότητα, αυταπάρνηση και πίστη στο καθήκον σε κάθε απρόβλεπτηκατάσταση.

Οι άνδρες που διαθέτει η Ε.Κ.Α.Μ γνωρίζουν ότι η Πατρίδα τους ευγνωμονεί γιατην προσφορά τους, η Πολιτεία τιμά και αναγνωρίζει το έργο τους, τηναυταπάρνηση που δείχνουν στην ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή που καλούνται ναφέρουν εις πέρας».

Στην τελετή αποφοίτησης παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Μάνος Λογοθέτης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο Υπάρχηγος Αντιστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης καθώς και Αξιωματικοί του Σώματος.

Related posts

Σύλληψη 48χρονου για ανθρωποκτονία

Arcadia Spot NG

ΑΡΚΑΔΙΑ: Σύλληψη 2 ατόμων για ναρκωτικά

Arcadia Spot NG

Σύλληψη 48χρονου για πορνογραφία ανηλίκων

Arcadia Spot NG

Leave a Comment