Ελλάδα Επικαιρότητα

Παναγιώτης Κουρουμπλής: “Μια καθοριστική πολιτική μάχη”

kouroumplis

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής καλεί μέσω ανακοίνωσης του τον κόσμο να συμμετάσχει στις εκλογές την Κυριακή 25 Ιουνίου για το καλό του τόπου.

Η ανακοίνωση:

«25 Ιουνίου 2023: Μια καθοριστική πολιτική μάχη»

Αγαπητές φίλες και φίλοι, δημοκράτες και δημοκράτισσες, το δυσμενέστατο αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, των εκλογών της 21ης Μαΐου, απαιτεί από όλους μας βαθύτατο αναστοχασμό και ευρύτατο προβληματισμό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλες και όλους. Και αυτούς που με τίμησαν με την ψήφο τους αλλά και αυτούς που δεν με τίμησαν, ενδεχομένως έχοντας κάποιον λόγο, γιατί η αυτοκριτική οφείλει να είναι στοιχείο όλων μας.

Το πολιτικό πλήγμα που έχουμε δεχθεί είναι βαρύτατο αλλά όχι μη αναστρέψιμο. Το διακύβευμα της απλής αναλογικής που καλούσε σε συμπόρευση όλες τις λεγόμενες προοδευτικές δυνάμεις δεν αξιολογήθηκε σωστά από τα κόμματα του λεγόμενου προοδευτικού τόξου καθώς δεν αντιλήφθηκαν, στο βωμό της αυτοσυντήρησής τους, ούτε το μέγεθος της ιστορικής ευθύνης που τους αναλογεί ούτε ότι «είμαστε χάριν της κοινωνίας και όχι η κοινωνία χάριν ημών».

Η πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οφείλει να αποδείξει ότι διάβασε, ως τα έγκατα, το σκληρό μήνυμα που της εστάλη από την κοινωνία. Το ίδιο πρέπει να επισυμβεί και σε όλα τα στελέχη, σε όλα τα επίπεδα, του κομματικού μηχανισμού. Αυτό το δομικό πολιτικό τράνταγμα πρέπει να συμβάλει στη μεταλλαγή της συμπεριφοράς όλων και αλλήλων.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, δημοκράτες και δημοκράτισσες, ο κατακερματισμός των δημοκρατικών δυνάμεων, από το 1932 μέχρι το 1981, έδωσε την ευκαιρία να οικοδομηθεί το μονοκομματικό κράτος της Δεξιάς, με ολέθριες, επί δεκαετίες, συνέπειες εις βάρος του λαού. Η σημερινή πολιτική συγκυρία που διευρύνει τις ανισότητες, φέρνει πείνα, ανέχεια, ενεργειακή και υγειονομική φτώχεια, ανεργία, εργασιακή ανασφάλεια, αδιαφάνεια, πρέπει απνευστί να ανατραπεί.

Είμαι βέβαιος ότι η κοινωνία, και με τη δική μας συνδρομή, θα αναστοχαστεί ότι μόνο ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα μπορέσει να ανατρέψει τις αντικοινωνικές και απάνθρωπες, νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ, ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, έναν πολιτικό που δεν υποτάχθηκε στις ελίτ και τα μεγάλα συμφέροντα, δε συμμάχησε με τους ισχυρούς και αντιστάθηκε στη διαπλοκή. Οφείλουμε λοιπόν στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στην ελληνική κοινωνία, να επικοινωνήσουμε το όραμά μας με αυτοπειθαρχία, συλλογικότητα, αμοιβαιότητα και αλληλοσεβασμό.

Την Κυριακή, 25 Ιουνίου το πρωί, οι κάλπες θα είναι άδειες. Ψηφίζουμε χωρίς φόβο, με συνείδηση, αναλαμβάνοντας την ευθύνη μας απέναντι στη χώρα και την ιστορία.

Σας καλώ όλες και όλους να δώσουμε μαζί, με τον καλύτερο εαυτό μας, τη μεγάλη πολιτική μάχη για τη Δημοκρατία και την πρόοδο.
 

Παναγιώτης Κουρουμπλής

Πρώην Υπουργός

                                                                                  
Υ.Γ. Δικαιούμαστε να πέσουμε, είμαστε υποχρεωμένοι να σηκωθούμε απνευστί.

Related posts

Τετραήμερη εργασία επιζητούν οι Έλληνες εργαζόμενοι – Τι λένε οι έρευνες

Arcadia Spot NG

ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΥΤΡΑΣ

Arcadia Spot NG

Τέλος χρόνου για IRIS και διασύνδεση ταμειακών με POS

Arcadia Spot NG

Leave a Comment