Ελλάδα Επικαιρότητα Παιδεία

Πανελλήνιες 2024: Πλησιάζουν οι βαθμολογίες και οι βάσεις – Τι περιμένουμε

Πανελλήνιες 2024: Πλησιάζουν οι βαθμολογίες και οι βάσεις - Τι περιμένουμε

Πανελλήνιες 2024: Πλησιάζουν οι βαθμολογίες και οι βάσεις – Τι περιμένουμε

Οι υποψήφιοι ΓΕΛ αναμένουν με αγωνία την ανακοίνωση των βαθμολογιών τους, η οποία αναμένεται στα τέλη Ιουνίου, μαζί με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024.

Αυτά τα στοιχεία, σε συνδυασμό με τον αριθμό των υποψηφίων που συμμετείχαν (ο οποίος δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός), θα δώσουν μια σαφή εικόνα για τις βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Ποιες οι εκτιμήσεις για τις βάσεις;

Εκπαιδευτικοί και αναλυτές εκτιμούν ότι η δυσκολία των μαθημάτων των Μαθηματικών και της Φυσικής θα επηρεάσει πτωτικά τις βάσεις στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικών Σπουδών) και στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο (Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), ιδίως στα υψηλόβαθμα τμήματα.

Ειδικά για το 2ο Επιστημονικό Πεδίο, η πτώση στις βάσεις αναμένεται να είναι αισθητή στα τμήματα των κεντρικών Πολυτεχνείων.

Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Σπουδών Υγείας), οι επιδόσεις στη Φυσική αναμένεται να επηρεάσουν τις βάσεις στα υψηλόβαθμα τμήματα, με έμφαση στις Ιατρικές Σχολές.

Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικών Σπουδών), προβλέπεται ότι η χαμηλότερη μέση επίδοση θα καταγραφεί στο μάθημα της Ιστορίας, καθώς τα φετινά θέματα κρίθηκαν αρκετά απαιτητικά από τους υποψηφίους.

Πού παρατηρείται μετακίνηση υποψηφίων;

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το αν θα συνεχιστεί η τάση μετακίνησης υποψηφίων από το 2ο προς το 4ο Επιστημονικό Πεδίο, η οποία παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το 2ο Επιστημονικό Πεδίο, με τα 247 τμήματα (περισσότερα από τα μισά του συνόλου), έχει πλέον τους λιγότερους υποψηφίους.

Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις;

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αναμένεται μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Πριν από αυτό, οι υποψήφιοι θα έχουν ολοκληρώσει την συμπλήρωση των Μηχανογραφικών Δελτίων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Πανελλήνιες 2024: Πλησιάζουν οι βαθμολογίες και οι βάσεις – Τι περιμένουμε

Related posts

Πανελλήνιες 2024: Αυτά είναι τα θέματα των σημερινών μαθημάτων στα ΓΕΛ

Arcadia Spot NG

Πανελλήνιες 2024 (ΕΠΑΛ): Δείτε τα θέματα στις ειδικότητες

Arcadia Spot NG

Πανελλήνιες 2024: Έτοιμη η Αρκαδία – Τι πρέπει να έχουν μαζί οι υποψήφιοι

Arcadia Spot NG

Leave a Comment