Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα Ροή Ειδήσεων Τοπικά Νέα

Παπαδάτος: “Συνεχής η προσπάθεια του Δήμου Τρίπολης για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων”

Παπαδάτος: “Συνεχής η προσπάθεια του Δήμου Τρίπολης για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων”

Παπαδάτος: “Συνεχής η προσπάθεια του Δήμου Τρίπολης για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων”

Ο Δήμος Τρίπολης, όπως και κάθε Δήμος της χώρας, οφείλει να συμμορφωθεί με την κείμενη νομοθεσία για την ορθή διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς εντός των διοικητικών του ορίων και για το λόγο αυτό δημιούργησε ένα σύγχρονο καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Είναι ένας από τους λίγους δήμους της χώρας που διαθέτουν ένα τόσο οργανωμένο καταφύγιο, στο οποίο περιλαμβάνεται και ένα σύγχρονο κτηνιατρείο.

Για την εύρυθμη λειτουργία του καταφυγίου, ο Δήμος ζήτησε βοήθεια από οργανισμούς όπως το Zero Stray Academy, προκειμένου να εκπαιδευτεί το προσωπικό του από ειδικούς στην εφαρμογή του νόμου σε θέματα σχετικά με την ευζωία των ζώων συντροφιάς και το Save a Greek Stray, προκειμένου να λάβει τεχνογνωσία για την ορθή λειτουργία του. Παράλληλα, μερίμνησε για την πρόσληψη δύο ανθρώπων για την καθημερινή φροντίδα των ζώων και ενός κτηνιάτρου, ο οποίος εργάζεται μόνιμα στο καταφύγιο και είναι υπεύθυνος για τα ζώα του, δεδομένου ότι διαθέτει την απαραίτητη επιστημονική γνώση και κατάρτιση.

Στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του που απορρέουν από το Ν.4830/2021, ο Δήμος Τρίπολης καταχώρησε το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς στο Υπό Μητρώο Καταφυγίων Ζώων Συντροφιάς και ενημέρωσε την ιστοσελίδα του www.animalscityoftripolis.gr με τα ζώα προς υιοθεσία και αυτά που επανεντάχθηκαν. Δημιούργησε, επίσης, λογαριασμό του Καταφυγίου στο Instagram, όπου μπορεί κάποιος να ενημερώνεται άμεσα για τις ημέρες και ώρες επισκεψιμότητάς του, συγκεκριμένα το καταφύγιο είναι ανοικτό στο κοινό κάθε Τετάρτη και Σάββατο. Τέλος, μέσω του εν λόγω λογαριασμού δίνεται η δυνατότητα στους υποψήφιους εθελοντές να εκδηλώσουν εύκολα το ενδιαφέρον τους και να καταγράφονται τα αιτήματα υιοθεσίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το καταφύγιο διαθέτει μια δυναμική, αφού μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό αδέσποτων ζώων συντροφιάς, τα οποία καλύπτονται της ιατρικής και κοινωνικής περίθαλψης, ώστε να επανενταχθούν σε ένα υγιές περιβάλλον. Από όλα αυτά τα ζώα που δεχόμαστε κάποια έρχονται σε κατάσταση φυσικής αδυναμίας, γεγονός που δυσκολεύει το έργο μας και χρειάζεται, όπως είναι λογικό, χρόνος να επανέλθει η φυσική τους κατάσταση.

Στην όλη προσπάθειά του ο Δήμος να συμμορφωθεί στις υποχρεώσεις του, έρχεται αντιμέτωπος με κακόβουλα και κακοήθη δημοσιεύματα, με αποκορύφωμα την ανάρτηση της 27/5/2024 της ΜΚΟ Save a Greek Stray, η οποία βάλει όχι μόνο κατά του Δήμου, αλλά και άλλων δημοσίων υπηρεσιών και κατά των εθελοντών, οι οποίοι διαθέτουν το χρόνο και τις υπηρεσίες τους για την φροντίδα των αδέσποτων. Η επίσκεψη της οργάνωσης το Σάββατο 18/5/2024 έγινε χωρίς να έχουμε καλέσει την βοήθειά τους, ενώ κάποιες από τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν δεν είναι καθόλου πρόσφατες.

Λυπούμαστε πολύ που άνθρωποι οι οποίοι συνεργάστηκαν μαζί μας βάλουν εναντίον μας κι οφείλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας ότι η υπάλληλος του οργανισμού Save a Greek Stray, κατά την παραλαβή των αδέσποτων ζώων από το καταφύγιο, υπέγραψε έγγραφο, ότι τα ζώα που παρέλαβε ήταν σε καλή γενική κατάσταση. Παπαδάτος: “Συνεχής η προσπάθεια του Δήμου Τρίπολης για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων”

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση προσβάλει το δήμο μας, εμείς θα υπερασπιστούμε το έργο μας (όχι το χόμπι μας) που με πολύ κόπο και μόχθο έχουμε επιτελέσει στο συγκεκριμένο κρίσιμο και ιδιαίτερα δύσκολο τομέα. Και σε όλα αυτά προσθέτουμε το αυτονόητο: ο Δήμος Τρίπολης έφτιαξε μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια, ξεπερνώντας προβλήματα και επενδύοντας τα απαραίτητα χρήματα, χωρίς να ξεφεύγει από το στόχο του, μια σύγχρονη δομή για τα αδέσποτα ζώα, φανερώνοντας την πεποίθησή του ότι πραγματικά ενδιαφέρεται για την προστασία τους. Η συντήρηση του καταφύγιου αποτελεί για εμάς ένα στοίχημα και μία πρόκληση που καταβάλλουμε καθημερινά. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του καταφυγίου, η καθημερινή φροντίδα των ζώων και η καθαριότητα των χώρων φιλοξενίας τους, είναι μέλημά μας και αναγνωρίζεται από όλους (και από την Save a Greek Stray, όπως φαίνεται από την ανάρτησή της). Επομένως, το να μην ταΐζουμε τα ζώα και να τα αφήνουμε υποσιτισμένα, έρχεται, σε πλήρη αντίθεση με τις έως τώρα πράξεις μας και με τα όσα προαναφέραμε. Εξάλλου, όπως προκύπτει από συχνές απροειδοποίητες αυτοψίες που διενεργεί η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου (η αρμόδια Δημόσια Υπηρεσία για τον έλεγχο των δημοτικών καταφυγίων), η τελευταία εξ αυτών προ μηνός διαπίστωσε ότι τα ζώα βρίσκονται σε καλή γενική κατάσταση.

Κατόπιν αυτών, καλούμε εκ νέου όλους τους δημότες να συνδράμουν όσο και με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας, στην προσπάθεια του Δήμου Τρίπολης για την ορθή διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και το κυριότερο όλων για την πρόληψη και την αποτροπή αδέσποτων ζώων.

Στειρώνουμε το ζώο μας. Παπαδάτος: “Συνεχής η προσπάθεια του Δήμου Τρίπολης για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων”

Δεν εγκαταλείπουμε το ζώο μας ή τα κουτάβια του.

Υιοθετούμε αδέσποτα ζώα από το καταφύγιο ή από το δρόμο και δεν υποστηρίζουμε τις παράνομες εκτροφές.

Προσφέρουμε εθελοντική εργασία στο καταφύγιο προκειμένου τα ζώα να κοινωνικοποιούνται και να μη χάνουν την ανθρώπινη επαφή.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι το Καταφύγιο του Δήμου Τρίπολης είναι ανοικτό τις μέρες που προαναφέραμε, προκειμένου να διαπιστώσει οποιοσδήποτε ιδίοις όμμασι κι όχι μέσω σελίδων δικτύωσης τις συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ιωάννης Παπαδάτος

Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων.

Related posts

ΤΡΙΠΟΛΗ: Αργία Αγίου Πνεύματος 2024 – Τι αποφασίστηκε για τα μαγαζιά της πόλης

Arcadia Spot NG

Συναυλία με την Άννα – Μαρία Μπιλίδα

Arcadia Spot NG

Νηπιαγωγείο Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας – Επίσκεψη στο Κέντρο Ανακύκλωσης

Arcadia Spot NG

Leave a Comment