Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα Περιφέρεια Υγεία

Παράταση του προγράμματος προληπτικού ελέγχου γυναικών: ¨Η Ελλάδα κατά του καρκίνου”

karkinos-prograparat

Παράταση του προγράμματος προληπτικού ελέγχου γυναικών θα γίνει στην περιοχή του Δήμου Τρίπολης έως το τέλος του ερχόμενου Ιουνίου. Το πρόγραμμα “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου”, αφορά τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο των γυναικών του δήμου με μαστογραφία και τεστ Παπ.

Ο συγκεκριμένος είναι ο 2ος κύκλος εξετάσεων και επανελέγχου, ο οποίος έχει ξεκινήσει στον δήμο της αρκαδικής πρωτεύουσας από τα τέλη του περασμένου Μαρτίου, στο πλαίσιο του πάνω προγράμματος που υλοποιείται από το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας (ΕΙΟ) υπό την αιγίδα  της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης.

Η παράταση, μέχρι την Πέμπτη 29 Ιουνίου, του προγράμματος κρίθηκε αναγκαία λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης που υπάρχει, έτσι ώστε να εξεταστούν ακόμα περισσότερες γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Τρίπολης.

Οι εξετάσεις θα διενεργούνται στην ειδική αυτοκίνητη μονάδα του ΕΙΟ, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της αρκαδικής πρωτεύουσας. Οι ενδιαφερόμενες να προγραμματίσουν το ραντεβού τους μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 271 0 233351 (Δήμος Τρίπολης) και 271 3 610243 (Περιφέρεια Πελοποννήσου).

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας από 25 έως 70 ετών με Τεστ Παπανικολάου και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με Μαστογραφία. Επίσης, σκοπό έχει και τον επανέλεγχο όλων των γυναικών, που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά την προηγούμενη φάση εξετάσεων.

Related posts

5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ του Πανός στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρ

Arcadia Spot GZ

Περιφέρεια Πελοποννήσου | Προκήρυξη σύμβασης προμήθειας μονάδας αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού στο Δήμο Δυτικής Μάνης

Arcadia Spot GZ

Αστυνομικό Δελτίο Π. Πελοποννήσου 25/02/204-26/02/2024

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment