Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα Τοπικά Νέα

Παρέμβαση του Save a Greek stray για το καταφύγιο ζώων του Δήμου Τρίπολης

Παρέμβαση Εισαγγελέα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Τρίπολης

Παρέμβαση του Save a Greek stray για το καταφύγιο ζώων του Δήμου Τρίπολης

Δείτε την ανάρτηση στο Instagram:

Μπαίνοντας στο κυνοκομείο του Δήμου Τρίπολης δεν θα δεις ζώα πνιγμένα στα περιττώματα τους, ούτε πτώματα μέσα στα κλουβιά. Τα ζώα είναι ζωντανά. Στέκονται υποτονικά και σιωπηρά, μαθημένα να μην περιμένουν τίποτα και παραδομένα σε μια καθημερινότητα όπου η παροχή τροφής χορηγείται προφανώς με τρόπο σαδιστικό.
Σαν να ποτίζεις ενα γλαστράκι τόσο ώστε το φυτό να μην πεθαίνει, αλλά ούτε και να μεγαλώνει, να φουντώνει και να ανθίζει ποτέ.
Το Σαββατο 18/5 επισκεφτήκαμε εκ νέου το κυνοκομείο, κατόπιν αιτήματος του Δήμου, για να προσφέρουμε χείρα βοηθείας, εν όψει των μαζικών επανεντάξεων που επιβάλλεται να γίνουν. Πηγαίνοντας απο κλουβί σε κλουβί, κάθε διάθεση φωτογράφισης και προώθησης των ζώων, γρήγορα αντικαταστάθηκε απο καταμέτρηση απισχνασμένων σκύλων.
Αισθανόμαστε ηθικό χρέος να αναφέρουμε τα όσα είδαμε και να καλέσουμε κράτος και πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.
Καταμετρήσαμε 160 ζωα περίπου, εκ των οποίων τα 90 ήταν από αδύνατα έως αποστεωμένα και πάνω απο 20 υποσιτισμένα κουταβια. Τα ενήλικα βρίσκονται εκεί απο τη χρονική στιγμή που είχαμε τη μεταξύ μας συνεργασία και γνωρίζουμε καλά πως δεν πρόκειται για νεοεισερχόμενα ζώα, ούτε για άρρωστα, αλλά για φρικτά πεινασμένα, δεδομένης της εικόνας που είχαν όταν τα ταΐζαμε εμείς. Αρρωστήσαμε να βλέπουμε τα ζώα που με τόσο κόπο αναστήσαμε όσο ειμασταν εκεί, να έχουν επανέλθει στην ίδια και χειρότερη κατάσταση μέσα σε δύο μήνες. Φαίνεται όμως πως η αρμόδια ελεγκτική κτηνιατρική υπηρεσία τα βρίσκει όλα υπέροχα, όπως ανακοινώθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο δια στόματος Δημάρχου, ενώ αντίστοιχες εκτιμήσεις κάνουν προφανώς και οι ανάδοχοι του Δήμου, η συμβεβλημένη υπεύθυνη κτηνίατρος που εκτελεί χρέη υπεύθυνης καταφυγίου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και κάποιοι “φιλόζωοι”, που φαίνεται να χρησιμοποιούν τα ζώα για να εξυπηρετήσουν δικές τους σκοπιμότητες και όχι για να μιλήσουν εξ’ονόματος όσων αδυνατούν.
Και φυσικά τα βλέπουν όλα τέλεια, αφού κανείς δεν εχει ασχοληθεί να τα πιάσει και να δει τους σκελετούς που κρυβονται κάτω απο τα μαλλιά τους.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ντροπιαστική εικόνα και για την πόλη και για εμάς τους ίδιους. Παρέμβαση του Save a Greek stray για το καταφύγιο ζώων του Δήμου Τρίπολης

Related posts

ΤΡΙΠΟΛΗ: Αργία Αγίου Πνεύματος 2024 – Τι αποφασίστηκε για τα μαγαζιά της πόλης

Arcadia Spot NG

Συναυλία με την Άννα – Μαρία Μπιλίδα

Arcadia Spot NG

Νηπιαγωγείο Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας – Επίσκεψη στο Κέντρο Ανακύκλωσης

Arcadia Spot NG

Leave a Comment