Επικαιρότητα Περιφέρεια

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα αύριο Τρίτη στην Τρίπολη με την πρόεδρο του Ινστιτούτου Prolepsis Αθ. Λινού

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα συναντηθεί αύριο Τρίτη 14 Μαρτίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με την πρόεδρο του Ινστιτούτου Prolepsis καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνάς Λινού, η οποία θα επισκεφθεί την αρκαδική πρωτεύουσα.

Τη συνάντηση, μεταξύ άλλων, θα απασχολήσει η υφιστάμενη συνεργασία του εν λόγω φορέα με τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της οποίας υλοποιείται το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – “Διατροφή” στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

To πρόγραμμα “Διατροφή” αφορά στην σίτιση και προώθηση υγιεινής διατροφής, για το σχολικό έτος 2022 – 2023, σε μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στο κρατικό πρόγραμμα σίτισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιανουάριο διατέθηκαν μέσω του εν λόγω προγράμματος 9.135 γεύματα σε 769 μαθητές 23 σχολείων (21 Νηπιαγωγεία και 2 ΕΕΕΕΚ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) στις Π.Ε. Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Ο αριθμός των μαθητών που θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα “Διατροφή” αναμένεται να αυξηθεί κατά 59 μαθητές επιπλέον, καθώς θα προστεθεί  ένα ακόμα σχολείο.

Related posts

H παράταξη “Νέα Πελοπόννησος” για τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο

ArcadiaSpot Team

Ιδιωτικοποιούν και το νερό! Δεκτή η εισήγηση της παράταξης του Γιώργου Δέδε, για απόσυρση του πολυνομοσχεδίου Σκρέκα, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

ArcadiaSpot Team

Συνάντηση Π.Νίκα με τον υποψήφιο βουλευτή Αρκαδίας Απ. Σπυρόπουλο

Arcadia Spot FG

Leave a Comment