Επικαιρότητα Περιφέρεια

Πλημμύρισε το νέο κτήριο του Συσσιτίου του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο

Έμπασε νερά στην κυριολεξία για ακόμα μία φορά το καινούργιο κτήριο του Συσσιτίου του Ιερού ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου από την τελευταία βροχόπτωση. 

Ο Ιερέας π. Ελευθέριος Μίχος, προϊστάμενος του ναού και οι εθελοντές που καθημερινά φροντίζουν για τα γεύματα των απόρων ζητούν διαρκώς να επιδιορθωθούν οι ατέλειες του κτηρίου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και να μπορούν να κάνουν την δουλειά τους με ασφάλεια. Κινδυνεύουν να γλιστρήσουν στα σκαλιά ή να υποστούν ηλεκτροπληξία από το νερό που τρέχει μέσα στα μηχανήματα και τις καλωδιώσεις.

Το κτίριο πριν ακόμα παραδοθεί έμπαζε νερά και έτσι ομόφωνα η εκκλησιαστική επιτροπή του ναού όρισε πραγματογνώμονες για να επισημάνουν τις τυχόν ατέλειες. Η μελέτη δεν έχει τηρηθεί και υπάρχουν κακοτεχνίες.

Από την επιμονή του εφημερίου για να προχωρήσει η περιφέρεια Πελοποννήσου στην αντικατάσταση των σκάρτων υλικών ήρθε σε διαμάχη με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

“Εγώ από την θέση μου δεν πρόκειται να συγκαλύψω παρανομίες”, είχε τονίσει ο εφημέριος π. Ελευθέριος και συνέχισε ”Ντροπή να με κατηγορεί ο κ. Νίκας για πολιτικολογία ενώ με εκλιπαρούσε να μιλήσει προεκλογικά στις γυναίκες του συσσιτίου”.

Μέχρι και σήμερα η κραυγή των εθελοντών, ενοριτών και του εφημέριου π. Ελευθέριου Μίχου, του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, δεν έχει εισακουστεί και το κτήριο με την πρώτη βροχή πλημμυρίζει. Να θυμίσουμε πως το έργο παραδόθηκε επίσημα την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021, την μελέτη του έργου έχει κάνει ο Δήμος Ναυπλιέων και το χρηματοδότησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Όπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας είχαν συνάψει Προγραμματική Σύμβαση με κύριο έργο την ανέγερση του νέου κτιρίου παροχής συσσιτίων και υποέργο την ανάδειξη των μυκηναϊκών τάφων της περιοχής.

Πριν από μερικές ημέρες σύμφωνα με χαρτί που έστειλε η Περιφέρεια στον ιερέα, αναγνωρίζει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την βροχή και το διαφορετικό υλικό που έχουν φτιαχτεί τα ξύλινα παράθυρα και η στέγη του κτηρίου .

https://www.argolikeseidhseis.gr/2022/10/blog-post_242.html?spref=fb&fbclid=IwAR2m8WqgpKAYRsba7kQNtOMDP0z87n6Myd1xri-loSfOvwveoLt5DD4wGw8

DCIM100MEDIADJI_0027.JPG

Related posts

H παράταξη “Νέα Πελοπόννησος” για τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο

ArcadiaSpot Team

Ιδιωτικοποιούν και το νερό! Δεκτή η εισήγηση της παράταξης του Γιώργου Δέδε, για απόσυρση του πολυνομοσχεδίου Σκρέκα, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

ArcadiaSpot Team

Συνάντηση Π.Νίκα με εκπροσώπους του ΠΑΟΚ “Μοριάς”

Arcadia Spot FG

Leave a Comment