Δήμος Ν. Κυνουρίας Επικαιρότητα Περιφέρεια

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Νότιας Κυνουρίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Νότιας Κυνουρίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε σήμερα, Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, προγραμματική σύμβαση με αντικείμενο τη συνεργασία της Περιφέρειας, του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και του ΑΟΤΑ “Πάρνωνας Α.Ε.” για την προώθηση του αναρριχητικού τουρισμού και του πολιτισμού της Τσακωνιάς στη Νότια Κυνουρία.

“Η Περιφέρεια στηρίζει έμπρακτα την πολιτιστική προσπάθεια που αναπτύσσεται στη Νότια Κυνουρία, επιδιώκοντας μεταξύ άλλων και στην διατήρηση του μοναδικού πολιτισμού στην περιοχή αυτή’” σχολίασε σχετικά ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, που συνυπέγραψε με τον δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπο Λυσίκατο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΟΤΑ “Πάρνωνας Α.Ε.” Μαρίνη Μπερέτσο.

Ο Π. Νίκας πρόσθεσε ότι με ανάλογες προγραμματικές συμβάσεις η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει την προσπάθεια που γίνεται σε πολιτιστικό επίπεδο σε διάφορους δήμους, αναφέροντας ενδεικτικά τους Δήμους Μονεμβασιάς και Βέλου – Βόχας.

Στο πλαίσιο της πιο πάνω προγραμματικής σύμβασης αξιοποιείται και προβάλλεται το έργο που επιτελεί το σωματείο “Αρχείο Τσακωνιάς”, ενώ παράλληλα θα αναβαθμιστεί και θα αναδειχθεί, μέσα από σειρά συγκεκριμένων ενεργειών, το αναρριχητικό πάρκο στο Λεωνίδιο.

Related posts

Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου Peloponnese Food Stories

Arcadia Spot GZ

Εγκαίνια του Δημοτικού Γηπέδου Τρίπολης «Τάσος Μουκάκης»

Arcadia Spot GZ

Η νέα πλατφόρμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι online, γεμάτη προνόμια & δώρα για κατοίκους & επιχειρήσεις

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment