Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Προθεσμία έως 31 Δεκεμβρίου για την πληρωμή φόρων και υποχρεώσεων προς το Δημόσιο

Προθεσμία έως 31 Δεκεμβρίου

Προθεσμία έως 31 Δεκεμβρίου για την πληρωμή φόρων και υποχρεώσεων προς το Δημόσιο

  • Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023, οι πολίτες πρέπει να έχουν ολοκληρώσει όλες τις φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο.
  • Σε διαφορετική περίπτωση, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις.
  • Τα ποσά που πρέπει να καταβληθούν ανέρχονται σε περίπου 3 δισ. ευρώ. Προθεσμία έως 31 Δεκεμβρίου

Τις τελευταίες ημέρες του έτους, οι πολίτες καλούνται να ολοκληρώσουν όλες τις φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο.

Αποδείξεις

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, οι μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και εισοδηματίες πρέπει να έχουν καλύψει το 30% του εισοδήματός τους με αγορές προϊόντων και υπηρεσιών με πλαστικό χρήμα ή e-banking. Σε διαφορετική περίπτωση, θα κληθούν να πληρώσουν πρόσθετο φόρο 22% επί της διαφοράς των λιγότερων αποδείξεων.

Ελάχιστη αμοιβή ελεύθερων επαγγελματιών Προθεσμία έως 31 Δεκεμβρίου

Οι 473.000 ελεύθεροι επαγγελματίες που υποχρεωτικά πρέπει να εμφανίσουν καθαρά κέρδη μέσω της ελάχιστης αμοιβής 10.920 ευρώ ετησίως, θα πρέπει επίσης να εμφανίσουν συναλλαγές με αποδείξεις για αγορά αγαθών και υπηρεσιών με πλαστικό χρήμα ή e-banking για τις καθημερινές και προσωπικές ανάγκες τους ποσού που αντιστοιχεί στο 30% των εισοδημάτων αυτών. Σε διαφορετική περίπτωση, θα κληθούν να πληρώσουν πρόσθετο φόρο 22%.

ΕΝΦΙΑ Προθεσμία έως 31 Δεκεμβρίου

Περισσότεροι από 6,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν συνολικά 2,25 δισ. ευρώ ΕΝΦΙΑ. Τέλη Δεκεμβρίου πρέπει να καταβληθεί η 8η δόση. Σε περίπτωση που κάποιος παραλείψει να την καταβάλει, θα επιβαρυνθεί με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Φόρος εισοδήματος

Το Δεκέμβριο πρέπει να καταβληθεί η 6η δόση για το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων. Η τελευταία δόση θα πρέπει να καταβληθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2024.

Τέλη κυκλοφορίας

Τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2023 έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν είτε με κωδικούς πρόσβασης είτε απλώς με τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου να εκδώσουν τα ειδοποιητήρια και να εξοφληθούν έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Ωστόσο, είθισται τα τελευταία χρόνια να δίνεται μία παράταση.

Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα συνεπείς στην πληρωμή των φορολογικών και άλλων υποχρεώσεών τους προς το Δημόσιο. Σε αντίθετη περίπτωση, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις, τα οποία μπορεί να είναι σημαντικά. Προθεσμία έως 31 Δεκεμβρίου

Related posts

Επέκταση Πλατφόρμας Υποβολής Δηλώσεων ΦΠΑ: Ανεκτές Αποκλίσεις και Ευκολία στη Δήλωση Εξόδων 

Arcadia Spot GZ

ΑΑΔΕ: Έως 1/7 η προσκόμιση δικαιολογητικών για απαλλαγή τελών κυκλοφορίας 2024 λόγω αναπηρίας

Arcadia Spot GZ

Νέες Εκδόσεις myDATA και timologio: Βελτιώσεις και Αναβαθμίσεις στην Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment