Επικαιρότητα Περιφέρεια

ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ. Το ΔΣ του Ινστιτούτου Σπάρτης ανακοινώνει με μεγάλη χαρά ότι προχθες , 19/9/2023 δημοσιεύθηκε η διακήρυξη ανοιχτού δημόσιου διεθνή ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση εκπόνησης της «Επικαιροποίησης Μελέτης Εφαρμογής και Τευχών Δημοπράτησης για το έργο “Αποκατάσταση του διατηρητέου κτηρίου του παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης και προσαρμογή του για την στέγαση των ΓΑΚ Ν.Λακωνίας”», ύψους 55.347,46 € (με ΦΠΑ 24%).

Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Σπάρτης κ. Αναστασία Κανελλοπούλου δήλωσε την μεγάλη ικανοποίησή της για το γεγονός και εξέφρασε την ελπίδα ότι στην παρούσα προκήρυξη θα υπάρξει ανταπόκριση εκ μέρους των μελετητικών γραφείων. Κάλεσε δε τα τεχνικά γραφεία της περιοχής Σπάρτης και Λακωνίας να ανταποκριθούν στο βαθμό που μπορούν να το κάνουν, ώστε να μην βγει άγονη η προκήρυξη του διαγωνισμού.

Το Παλαιό Πρωτοδικείο αποτελεί ένα από τα πλέον ιστορικά κτίρια της Ελλάδας και αποτελεί μεγάλη ευθύνη η διάσωσή του. Η αποκατάστασή του θα δώσει στην πόλη της Σπάρτης ένα κόσμημα, ένα στολίδι και το ΔΣ του Ινστιτούτου Σπάρτης θα υποστηρίξει την προσπάθεια και θα παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις.

Μετά από 1204 μέρες που πέρασαν από την απόφαση αποκατάστασης του κτιρίου, σύμφωνα με την καθημερινή μέτρηση της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας SPARTORAMA, σήμερα όλοι οι Σπαρτιάτες και οι Σπαρτιάτισσες μπορούμε να πούμε ότι ξεκινούν επιτέλους οι διαδικασίες για το έργο.

Το Ινστιτούτο Σπάρτης ευχαριστεί την Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος , γιατί χωρίς την συστηματική συνεργασία τους δεν θα είχαμε ξεπεράσει τις γραφειοκρατικές δυσκολίες.

Related posts

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στη Σπάρτη

Arcadia Spot GZ

Φοροδιαφυγή 852.000 ευρώ σε σούπερ μάρκετ Σπάρτης

Arcadia Spot GZ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους αυτοκινητόδρομους Τρίπολη- Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment