Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα Υγεία

Σε εξέλιξη στην Τρίπολη το πρόγραμμα “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου”

Ξεκίνησε από την Τετάρτη 22 Μαρτίου, στον Δήμο Τρίπολης, η εφαρμογή του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου”. Το οποίο υλοποιείται από το ΕΙΟ (Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας) για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.

Το πρόγραμμα, που ήδη “τρέχει” μετά από αίτημα της Π.Ε. Αρκαδίας και του Δήμου Τρίπολης. Αφορά στην διενέργεια μαστογραφίας και Τεστ Παπανικολάου στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Τρίπολης. Τελεί δε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης. Οι εξετάσεις διενεργούνται εντελώς δωρεάν χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια.

Στόχος του προγράμματος είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας από 25 έως 70 ετών με Τεστ Παπανικολάου και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με μαστογραφία. Επίσης, σκοπό έχει και τον επανέλεγχο όλων των γυναικών, που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά την προηγούμενη φάση εξετάσεων.

Οι εξετάσεις διενεργούνται στην ειδική αυτοκίνητη μονάδα που διαθέτει το ΕΙΟ. Η οποία για τους επόμενους 2 μήνες θα βρίσκεται σταθμευμένη στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 271 0 233351 (Δήμος Τρίπολης) και 271 3 610243 (Περιφέρεια Πελοποννήσου).

Leave a Comment