Δήμος Β. Κυνουρίας Επικαιρότητα

Πρόσκληση και πρόγραμμα για τη Σύγκληση της Β΄ Εθνικής Συνελεύσεως στο Άστρος

Άστρος: 1ο Βραβείο σε μαθητή σε Διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό

Πρόσκληση και πρόγραμμα για τη Σύγκληση της Β΄ Εθνικής Συνελεύσεως στο Άστρος

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας εορτάζει τη συμπλήρωση 201 χρόνων από τη. Σύγκληση της Β΄ Εθνικής Συνελεύσεως των Ελλήνων στο Άστρος Κυνουρίας. Οι εορταστικές εκδηλώσεις των 200 χρόνων, το 2023, αποτέλεσαν την αφετηρία ώστε να καθιερωθεί και κάθε χρόνο να υλοποιούνται πολυήμερες εκδηλώσεις με κύριο στόχο να αναδεικνύουν κάθε φορά και μια διαφορετική πτυχή της πλούσιας πολιτιστικής και ιστορικής
παράδοσης του τόπου. Είναι χρέος όλων μας να τιμούμε και να δοξάζουμε τους ήρωές μας και να διαφυλάττουμε την ιστορία, ώστε να μεταδοθεί στους νεότερους. Ο Δήμος. Βόρειας. Κυνουρίας κάνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους για να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις όπου με τη βοήθεια των ιστορικών μαρτυριών, της εικόνας και του ήχου, θα μπουν στο κλίμα της ιστορικής αυτής ημέρας και θα φωτίσουν την ιστορία του Άστρους και του σημαντικού ρόλου που έπαιξε.

  • Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, Ώρα 19:30, αίθουσα «ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ» του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής & Λεωνίδα. Ζαφείρη», Εγκαίνια Εικαστικής Έκθεσης. Πρόσκληση και πρόγραμμα για τη Σύγκληση
  • Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, Ώρα 20:30, «Ίδρυμα Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη», Αφιέρωμα στο Δημοτικό τραγούδι, από παλιά…μέχρι και σήμερα από τη Δημοτική Χορωδία Ενηλίκων Βόρειας Κυνουρίας.
  • Πέμπτη 9 Απριλίου 2024, Ώρα 20:00, Μελιγού, Επετειακή εκδήλωση μνήμης για τον Αρχιστράτηγο Θεόδωρο. Κολοκοτρώνη και τους «εκπροσώπους των όπλων» στη Β΄Εθνοσυνέλευση.
  • Παρασκευή 10 Μαΐου 2024, Επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις. 10:00 Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Άστρος, 10:30 Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Χώρο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης, 11:30 Παρέλαση στην κεντρική πλατεία Άστρους.
  • Παρασκευή 10 Μαΐου 2024, Ώρα 20:30, Κεντρική πλατεία Άστρους, Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.
  • Σάββατο 11 Μαΐου 2024, «Ίδρυμα Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη», Ημερίδα με θέμα: «Το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους αποκαλύπτει τα μυστικά της Έπαυλης του Ηρώδη Αττικού»

Related posts

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΕΚ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Arcadia Spot NG

ΛΕΩΝΙΔΙΟ: ΤΟΥΡΝΟΥΑ OPEN BEACH VOLLEY ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Arcadia Spot NG

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Arcadia Spot NG

Leave a Comment