Επικαιρότητα Υγεία

Πόσα λεπτά τελικά θεωρούνται ιδανικά κατά την επαφή;

Πόσα λεπτά τελικά θεωρούνται ιδανικά κατά την επαφή;

Πόσα λεπτά τελικά θεωρούνται ιδανικά κατά την επαφή;

Όταν μιλάμε για τη διάρκεια του σεξ οι απόψεις διίστανται – Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η διάρκεια είναι συνυφασμένη με την απόλαυση, ενώ άλλοι προτιμούν τις γρήγορες και πιο… συμπυκνωμένες επαφές – Τι λένε οι έρευνες και τι υποστηρίζουν οι ειδικοί;

Σύμφωνα με μελέτη  σε ετερόφυλα ζευγάρια από πέντε διαφορετικές χώρες σχετικά με τη μέση διάρκεια του σεξ, η κολπική επαφή διαρκεί περίπου 5,4 λεπτά πριν την εκσπερμάτιση του άνδρα. Από τρία έως 13 λεπτά θεωρείται μια φυσιολογική διάρκεια για το κολπικό σεξ, σύμφωνα με ειδικούς που διενήργησαν σχετική έρευνα το 2005, ενώ πρόσφατη μελέτη του 2020 υποστηρίζει ότι η μέση γυναίκα χρειάζεται 13,41 λεπτά για να φτάσει σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ με έναν ερωτικό σύντροφο, ενώ χρειάζεται και ενέργειες πέραν της διείσδυσης.

Κατά μέσο όρο, γυναίκες και άνδρες που βρίσκονται σε σχέση αναφέρουν ότι τα προκαταρκτικά διαρκούν 11 και 13 λεπτά αντίστοιχα, όπως αναφέρει μελέτη  σε ετερόφυλα ζευγάρια. Συγκεκριμένα οι άνδρες έτειναν να αναφέρουν ότι τα προκαταρκτικά διαρκούσαν λιγότερο σε σχέση με τη διάρκεια που ανέφεραν οι γυναίκες, αλλά και τα δύο φύλα υποστήριζαν ότι το σεξ διαρκούσε περίπου επτά λεπτά.

Η εξαίρεση στον κανόνα αυτό μπορεί να αφορά στις ομόφυλες σχέσεις μεταξύ γυναικών: Μια μελέτη του 2014 βρήκε ότι ο μέσος χρόνος του σεξ μεταξύ γυναικών σε ομόφυλες σχέσεις ήταν τα 35-40 λεπτά, σε σύγκριση με τα 15-30 λεπτά στις σχέσεις διαφορετικών φύλων και στις σχέσεις μεταξύ ανδρών. Σχεδόν το 20% των γυναικών σε σχέσεις του ίδιου φύλου ανέφεραν ότι η ερωτική πράξη διαρκούσε τουλάχιστον μία ώρα.

Υπάρχει ιδανική διάρκεια στο σεξ;
Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει ιδανική διάρκεια στο σεξ, εκτός από αυτό που κάνει τον καθένα να αισθάνεται καλύτερα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως κατά μέσο όρο τα επτά έως 13 λεπτά είναι μια «επιθυμητή» διάρκεια για το κολπικό σεξ, με το ένα έως δύο λεπτά να θεωρείται «πολύ λίγο», τα τρία έως επτά λεπτά να θεωρούνται «επαρκής χρόνος» και τα 10 έως 30 λεπτά να θεωρούνται «πολύ». Πόσα λεπτά τελικά θεωρούνται ιδανικά κατά την επαφή;

Related posts

Διαζύγιο ύπνου: Όταν τα ζευγάρια επιλέγουν να κοιμούνται χωριστά

Arcadia Spot NG

ΗΠΑ: Οι καθημερινοί χρήστες μαριχουάνας περισσότεροι από τους χρήστες αλκοόλ

Arcadia Spot NG

ΥΠΝΟΣ: Τι λέει η πλευρά που κοιμόμαστε για την προσωπικότητά μας

Arcadia Spot NG

Leave a Comment