Επικαιρότητα Ευρωεκλογές 2024 Πολιτικά

Πώς θα διαμορφωνόταν η Ευρωβουλή αν ψήφιζε μόνο η Πελοπόννησος;

Πώς θα διαμορφωνόταν η Ευρωβουλή αν ψήφιζε μόνο η Πελοπόννησος;

Πώς θα διαμορφωνόταν η Ευρωβουλή αν ψήφιζε μόνο η Πελοπόννησος;

Με την ενσωμάτωση να φθάνει στο 100% ξεκαθαρίζει το τοπίο για το ποιοι εκλέγονται ευρωβουλευτές από κάθε κόμμα που ξεπερνά το ποσοστό του 3%. Αν αποφάσιζε μόνο η Πελοπόννησος, όμως, ποιοι τελικά, θα εκλέγονταν Ευρωβουλευτές;

Με βάση τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στις πέντε περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πρώτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ που πήγαν στις κάλπες είναι ο Γιώργος Αυτιάς, με εξαίρεση την Αρκαδία όπου προηγείται ο Αρκάς Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ βγάζουν πρώτο τον Κώστα Αρβανίτη και στους πέντε νομούς.

Το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα σε Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία. Πρώτος σε ψήφους ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος εκλέγεται ευρωβουλευτής, με εξαίρεση τη Μεσσηνία όπου πρώτος σε ψήφους είναι ο Καλαματιανός Γιάννης Πάζιος.

Ο Μανώλης Φράγκος είναι πρώτος σε ψήφους από την Ελληνική Λύση, ενώ οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ βγάζουν πρώτο τον Λευτέρη Νικολάου Αλαβάνο, με εξαίρεση την Αρκαδία που βγάζει πρώτο τον τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης Νίκο Παπαδόπουλο.

Ο Νίκος Αναδιώτης από το «Νίκη» και η Μαρία Ζαχαρία από την «Πλεύση Ελευθερίας» προηγούνται σε ψήφους. Εξαιρείται η Μεσσηνία που από την «Πλεύση Ελευθερίας» επιλέγει την Ελένη Ψαρρέα, λόγω εντοπιότητας.

Πηγή: Anagnostis.org Πώς θα διαμορφωνόταν η Ευρωβουλή αν ψήφιζε μόνο η Πελοπόννησος;

Related posts

Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στην Τρίπολη

Arcadia Spot NG

Ευρωεκλογές 2024 – 8 κόμματα στην Ευρωβουλή – Ποιοι εκλέχθηκαν

Arcadia Spot NG

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024: Ο κόσμος ψήφισε ΑΠΟΧΗ – Το 67% έφτασε στην Αρκαδία

Arcadia Spot NG

Leave a Comment