Γενικά Επικαιρότητα Υγεία

Σεξ στο πρώτο ραντεβού: τι λένε άντρες, γυναίκες και ειδικοί

Πόσα λεπτά τελικά θεωρούνται ιδανικά κατά την επαφή;

Σεξ στο πρώτο ραντεβού: τι λένε άντρες, γυναίκες και ειδικοί

Η βρετανική ιστοσελίδα σεξουαλικής ευεξίας. Lovehoney αποφάσισε να διεξάγει έρευνα για το σεξ στο πρώτο ραντεβού, προσκαλώντας. 2.000 ενήλικες να απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις.

Από τις απαντήσεις τους προέκυψε μεταξύ άλλων σε τι ποσοστό άντρες και γυναίκες έχουν ερωτική επαφή και για ποιους λόγους θέλουμε -ή δε θέλουμε- να κάνουμε σεξ από την πρώτη κιόλας συνάντηση. 

Σεξ στο πρώτο ραντεβού

Όπως διαπιστώθηκε το 49% όσων βγαίνουν πρώτο ραντεβού, οι μισοί σχεδόν, κάνουν σεξ, με τους άντρες να είναι πιο ανοιχτοί σε αυτό συγκριτικά με τις γυναίκες.

Στην ερώτηση για ποιο λόγο θέλουν να κάνουν σεξ, οι πιο δημοφιλείς απαντήσεις ήταν οι εξής τρεις: 

  1. για την απόλαυση (το 53%)
  2. για να καταλάβουν αν υπάρχει σεξουαλική χημεία (το 46%)
  3. για να συνδεθούν πιο γρήγορα μαζί του/της (το 26%).

Και υπήρχε και ένα 20%, που απάντησε ότι επιζητά την ερωτική επαφή για να δει αν αποδέχεται η άλλη πλευρά τις προτιμήσεις του στο σεξ προτού μπει στη διαδικασία να εμπλακεί συναισθηματικά, αλλά και ένα 16% που ανέφερε ότι είναι ένας τρόπος για να μειωθεί το άγχος της πρώτης γνωριμίας. 

Από την άλλη πλευρά, μεταξύ εκείνων που απάντησαν ότι δε συνηθίζουν να κάνουν ποτέ σεξ στο πρώτο ραντεβού, ο πιο συνηθισμένος λόγος σε ποσοστό. 47% ήταν ότι δεν αισθάνονται άνετα με κάποιον/κάποια που δε γνωρίζουν πολύ καλά ή σχεδόν καθόλου.  Σεξ στο πρώτο ραντεβού: τι λένε άντρες, γυναίκες και ειδικοί

Ακολούθησε σε ποσοστό 38% το ότι δεν «πιστεύουν» στο σεξ στο πρώτο ραντεβού, το ότι δεν υπάρχει καμία απόλαυση στο σεξ με έναν άγνωστο (32%) και τέλος, αναφέρθηκε και ο κίνδυνος για αφροδίσια νοσήματα και ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη (17%).

Και αν πιστεύεις στα ζώδια, η έρευνα έδειξε ότι οι. Αιγόκεροι είναι πιο πιθανό να κάνουν σεξ στο πρώτο ραντεβού (55%) και σε απόσταση αναπνοής οι. Ζυγοί (54%) με τους Παρθένους, Σκορπιούς και Δίδυμους να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης μελέτης, η ιστοσελίδα Lovehoney συνεργάστηκε με τη θεραπεύτρια σχέσεων, σεξ και ψυχικής υγείας. Rachel Wright, η οποία ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει “κατάλληλη στιγμή” για σεξ και αναφέρομαι στο σεξ ως μία “ουσιαστική, αμοιβαία εμπειρία ευχαρίστηση”».

Related posts

Πόσα λεπτά τελικά θεωρούνται ιδανικά κατά την επαφή;

Arcadia Spot NG

Διαζύγιο ύπνου: Όταν τα ζευγάρια επιλέγουν να κοιμούνται χωριστά

Arcadia Spot NG

ΗΠΑ: Οι καθημερινοί χρήστες μαριχουάνας περισσότεροι από τους χρήστες αλκοόλ

Arcadia Spot NG

Leave a Comment