Ελλάδα Επικαιρότητα

Σε κατάσταση συναγερμού ο Έβρος και τα νησιά

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι αρχές σε Έβρο και νησιά λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας.

Η χαμηλή στάθμη στο ποτάμι αλλά και η αυξημένη κινητικότητα που καταγράφεται από πλευράς διακινητών προκαλούν πονοκέφαλο στους υπεύθυνους.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης μάλιστα αναμένεται να επισκεφθεί από σήμερα Δευτέρα και μέχρι την Τετάρτη τις Δομές μεταναστών σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι από θαλάσσια και χερσαία σύνορα πέρασαν 531 παράτυποι μετανάστες, ενώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα ο αριθμός αυτών ήταν 315.

Ειδικότερα, οι αρχές συνέλαβαν συνολικά επτά διακινητές, τρεις στην Πύλο, τρεις στον Έβρο και έναν στην Καβάλα. Η πρώτη περίπτωση αφορά στη σύλληψη τριών Αιγυπτίων οι οποίοι φέρονται να είναι οι διακινητές των μεταναστών, που διασώθηκαν την Παρασκευής νοτιοδυτικά της Πύλου.

Στην Καβάλα, στην Εγνατία οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης συνέλαβαν έναν ημεδαπό διακινητή, τον οποίο εντόπισαν να οδηγεί ΙΧ αυτοκίνητο χωρίς άδεια και να μεταφέρει παράνομα τρεις μετανάστες.

Σε άλλη περίπτωση, στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου συνελήφθη ο ένας αλλοδαπός διακινητής, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μετανάστες.

Στην επαρχιακή οδό Μεταξάδων – Μικρού Δερείου, αστυνομικοί συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρεις μετανάστες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, το τελευταίο 24ωρο έγιναν τέσσερις προσπάθειες παράνομης εισόδου μεταναστών στην Ελλάδα.

Στις ακτές της Σάμου και της Κω έφτασαν με πλοιάρια 33 μετανάστες. Δύο άλλες απόπειρες σε Μυτιλήνη και Σάμο απετράπησαν καθώς λιμενικές αρχές εντόπισαν έγκαιρα την παράνομη είσοδο 95 ατόμων.
Στην Κω, σημειώθηκε καταδίωξη ταχύπλοου που μετέφερε μετανάστες από τα τουρκικά παράλια. Σκάφος του Λιμενικού που πραγματοποιούσε περιπολία στην περιοχή, εντόπισε φουσκωτό, με σβηστά φώτα.

Ακολούθησε καταδίωξή του, καθώς ο καπετάνιος του προσπάθησε να διαφύγει με επικίνδυνους ελιγμούς και μεγάλη ταχύτητα προς τα τουρκικά παράλια.
Δείτε το βίντεο εδώ

Related posts

Διακινητής μεταναστών συνελήφθη στον Έβρο

Arcadia Spot GZ

Διακινητής μεταναστών συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη

Arcadia Spot GZ

Στο λιμάνι της Καλαμάτας οι 90 μετανάστες (vid)

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment