Διεθνή Επικαιρότητα

Σκύλοι θεραπείας στο αεροδρόμιο Κωνστατινούπολης

Σκύλοι θεραπείας στο αεροδρόμιο Κωνστατινούπολης

Σκύλοι θεραπείας στο αεροδρόμιο Κωνστατινούπολης

Πέντε νέα μέλη προστέθηκαν στο προσωπικό του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης με σκοπό να προσφέρουν χαλάρωση στους αγχωμένους ταξιδιώτες. Πρόκειται για πέντε σκυλιά θεραπείας που περιφέρονται στους χώρους ενός από τους πιο πολυσύχναστους αεροδρομικούς κόμβους στον κόσμο, με στόχο να κάνουν το ταξίδι πιο ευχάριστο για τους επιβάτες που νιώθουν άγχος.

Τα σκυλιά που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα του αεροδρομίου Κωνσταντινούπολης είναι όλα πιστοποιημένα σκυλιά θεραπείας, εκπαιδευμένα και προετοιμασμένα για να προσφέρουν παρηγοριά στους ανθρώπους. Σκύλοι θεραπείας στο αεροδρόμιο Κωνστατινούπολης

Η ομάδα “Therapy Dog Team” ξεκίνησε τη δράση της στα τέλη Φεβρουαρίου, έπειτα από μήνες προετοιμασίας και εντατικής εκπαίδευσης. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, τα σκυλιά μαθαίνουν να μην επηρεάζονται από ερεθίσματα που αποσπούν την προσοχή τους, όπως ήχοι και άνθρωποι. “Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι είναι ασφαλή και ότι μπορούν να προσαρμοστούν πλήρως σε όλα τα περιβάλλοντα”, δήλωσε ο. Καντίρ Ντεμίρτας, υπεύθυνος για την εμπειρία των πελατών στο αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης.

Ηγέτης της ομάδας είναι ο Κούκι, ένα Lagotto Romagnolo, ιταλική ράτσα ριτρίβερ. Ο Κούκι εργάζεται σκληρά για να ευχαριστήσει τους επιβάτες, αλλά απολαμβάνει και τα διαλείμματά του. Ο κτηνίατρος της ομάδας τόνισε ότι η ιδιοσυγκρασία κάθε σκύλου καθορίζει τις ώρες που μπορεί να εργάζεται καθημερινά.

Δείτε το βίντεο:

Leave a Comment