Δήμος Γορτυνίας Επικαιρότητα Περιφέρεια

Στήριξη της Γορτυνίας για να αναστραφεί η πληθυσμιακή της συρρίκνωση

gortylambro1

Η μελέτη ολοκληρωμένου σχεδίου για τη δημιουργία Κέντρου Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης στη Γορτυνία παρουσιάστηκε την Τετάρτη 14 Ιουνίου, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας. Αυτό έγινε για τη στήριξη της Γορτυνίας όσο αφορά την πληθυσμιακή της συρρίκνωση.

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην εκδήλωση εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης και ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο οποίος στον χαιρετισμό του σημείωσε, μεταξύ άλλων:

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει σταθερά την Γορτυνία προκειμένου να αναστραφεί η πληθυσμιακή της συρρίκνωση και να αποτελέσει τόπο εγκατάστασης νέων ανθρώπων με σύγχρονη επιχειρηματική στόχευση”.

Η εν λόγω μελέτη, που αποτυπώνει ένα πρωτοποριακό μοντέλο ανάπτυξης σε ένα ασύμμετρο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, εκπονήθηκε για λογαριασμό του Δήμου Γορτυνίας από την θερμοκοιτίδα “Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης” που διοικεί το Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας , στη Θέρμη, το οποίο φιλοξενεί επιχειρήσεις αιχμής, νέων τεχνολογιών και καινοτομίας.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο Χρ. Λαμπρόπουλος τόνισε πως “είναι ιδιαίτερα σημαντική η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της ΔΕΘ –HELEXPΟ και της Θερμοκοιτίδας ‘Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης’, γιατί αυτό θα βοηθήσει να διαχυθεί και στην Περιφέρεια η γνώση που διαθέτουν, να παρασχεθεί η υποστήριξη που απαιτείται στα νέα εγχειρήματα που σχεδιάζονται στην Πελοπόννησο, στο πλαίσιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης αλλά και να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο -προς όφελος του τόπου μας και των κατοίκων του- τα νέα χρηματοδοτικά ‘εργαλεία’, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης”.

Related posts

Κώστας Μανδρώνης: «Σημαντικά έργα αναβάθμισης και οδικής ασφάλειας»

Arcadia Spot NG

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2024»

Arcadia Spot NG

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων με τη στήριξη της Π. Πελοποννήσου

Arcadia Spot NG

Leave a Comment