Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Στεγαστικά Δάνεια : Τέλος του “Πάγωματος” Επιτοκίων – Παράταση μέχρι το Τέλος του 2024

Στεγαστικά Δάνεια : Τέλος του "Πάγωματος" Επιτοκίων - Παράταση μέχρι το Τέλος του 2024

Τέλος του “Πάγωματος” Επιτοκίων σε Στεγαστικά Δάνεια: Παράταση μέχρι το Τέλος του 2024. Τον φετινό Μάρτιο ολοκληρώνεται το «πάγωμα» των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια, στο επίπεδο του Μαρτίου 2023, το οποίο είχε επιβληθεί λόγω της αύξησης των επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Αναμένεται όμως να συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2024 για τους συνεπείς δανειολήπτες, καθώς οι ελληνικές τράπεζες αποφάσισαν να παρατείνουν το μέτρο προστασίας των οφειλετών λόγω της ραγδαίας άνοδου των επιτοκίων, σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνει η ΕΡΤ.

Το σχετικό μέτρο είχε ληφθεί ένα χρόνο πριν, όταν το βασικό επιτόκιο στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ήταν στο 3,25%. Σήμερα βρισκόμαστε σε περίοδο με 75 μονάδες βάσης υψηλότερα, κοντά στο 4 έως 4,25%.

Πρόσφατα (21/2), ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης έστειλε μήνυμα προς τις τράπεζες να διατηρήσουν χαμηλά επιτόκια στα στεγαστικά δάνεια και φέτος.

Πριν από τη συνάντηση με τους τραπεζίτες, ο υπουργός έστειλε μήνυμα ζητώντας τη διατήρηση των χαμηλών επιτοκίων στα στεγαστικά, λόγω των εκτιμήσεων για την πορεία των επιτοκίων στην Ευρώπη.

«Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι οι τράπεζες δεν θα επεκτείνουν τις χαμηλότερες χρεώσεις για τα στεγαστικά δάνεια, τις οποίες είχαν εφαρμόσει πέρυσι για έναν χρόνο. Θα προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης. Στεγαστικά Δάνεια

Leave a Comment