Στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.
Άμεση ενημέρωση για τα κονδύλια που θα διατεθούν στη Μεγαλόπολη
«Το Επιμελητήριο Αρκαδίας συμμετέχει και δηλώνει δυναμικά παρόν στις συζητήσεις και τις εξελίξεις που αφορούν την επιχειρηματικότητα και το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης» δήλωσε ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Τρουπής κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου – Κυριακή 30 Οκτωβρίου, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, με κεντρικό θέμα: «Βρυξέλλες 2022: Ευκαιρίες και δυνατότητες που προέρχονται από τους χρηματοδοτικούς πόρους της ΕΕ – ενεργειακά ζητήματα».
«Αιχμή του Δόρατος θα αποτελέσει το Εμποροβιομηχανικό πάρκο καθώς και το εκθεσιακό κέντρο που είναι μόνιμο πάγιο αίτημα του Επιμελητηρίου για το οποία έχουμε πάρει τις διαβεβαιώσεις από ανώτατα στελέχη. Εύχομαι τα παραπάνω να πραγματοποιηθούν και μάλιστα στον κατάλληλο χρόνο ώστε να φέρουν νέο κόσμο, επιχειρήσεις και επενδύσεις στη Μεγαλόπολη και να αντισταθμίσουν στο μέτρο του εφικτού τις απώλειες από την παύση λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων» ανάφερε στη διάρκεια των συζητήσεων ο κ. Γιάννης Τρουπής.
Ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Τρουπής, ο Γραμματέας κ. Βασίλης Αθανασιάδης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και ο υπεύθυνος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «Αγαπηνωρ» κ. Νίκος Μεγρέμης, στη διάρκεια του συνεδρίου ενημερώθηκαν για την κατανομή πόρων του Προγράμματος ΔΑΜ που ενισχύει τη Μεγαλόπολη κατά 391.090.400€ τα οποία θα κατανεμηθούν – διατεθούν για: την Ενίσχυση και προώθηση της επιχειρηματικότητας, Ενεργειακή μετάβαση – κλιματική ουδετερότητα, Αναπροσαρμογή χρήσεων γης – κυκλική οικονομία, Ενδυνάμωση Ανθρωπίνου κεφαλαίου, Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις Μικρής Κλίμακας και Τεχνική Βοήθεια.
Στο επίκεντρο της εκδήλωσης, τέθηκαν, μεταξύ άλλων τα προβλήματα σε σχέση με την επιχειρηματικότητα που αντιμετωπίζουν ο Δήμος Μεγαλόπολης και οι όμοροι Δήμοι, που εντάσσονται στο εγκεκριμένο εδαφικό σχέδιο για τη Δίκαιη Μετάβαση, και οι πρωτοβουλίες που θα πρέπει να ληφθούν άμεσα, όπως: ανάδειξη σε «πόλο επιχειρηματικότητας» με έμφαση σε νέες και καινοτόμες παραγωγικές δραστηριότητες γύρω από την αλυσίδα αξίας της βιοοικονομίας (αγροδιατροφή, κυκλική και ψηφιακή οικονομία) έλξης προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τις επιχειρήσεις.
Κύριος ομιλητής του συνεδρίου ήταν ο κ. Αθανάσιος Σοφός, Στέλεχος Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής, Τμήμα Κύπρου και Ελλάδας: «Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης».