Επικαιρότητα Περιφέρεια

Στις εργασίες του συνεδρίου λήξης του προγράμματος INITIATION ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

Στις εργασίες του συνεδρίου λήξης του προγράμματος INITIATION ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

Στις εργασίες του συνεδρίου λήξης του προγράμματος INITIATION ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

Παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χρήστου Λαμπρόπουλου, πραγματοποιήθηκαν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου Λήξης του προγράμματος Erasmus+ «Fostering green social innovation and social entrepreneurship in school education- INITIATION».

Το έργο INITIATION στοχεύει στην καλλιέργεια κουλτούρας κοινωνικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στα Λύκεια και στην παροχή κινήτρων ώστε οι νέοι να προσανατολιστούν περισσότερο προς την κοινότητα, προσδοκώντας στην ενεργή συμμετοχή στο σχεδιασμό λύσεων για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, πιστεύει ακράδαντα στη σημασία της εκπαίδευσης και της ενεργούς συμμετοχής των νέων μας σε θέματα που αφορούν την κοινότητα και το περιβάλλον. Μέσω του προγράμματος INITIATION, έχουμε δει τους μαθητές να αναπτύσσουν πρωτοβουλίες, να συνεργάζονται με φορείς και να δημιουργούν λύσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην περιοχή τους. Η θετική αξιολόγηση αυτού του έργου από τη διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι δεδομένη, καθώς βλέπουμε τη νεολαία μας να μετατρέπεται σε δυναμικούς πολίτες, ικανούς να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις του μέλλοντος», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Χαιρετισμό στο Συνέδριο, που διεξήχθη την Τετάρτη 19 Ιουνίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, απηύθυναν, επίσης, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ιωάννα Λυτρίβη, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κ.ΑΛ.Ο. Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Ελένη Κοντονάσιου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Κλειώ Κορώνη Παπαντωνίου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Τρουπής. Στις εργασίες του συνεδρίου λήξης του προγράμματος INITIATION ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος

Related posts

Τριετής Προγραμματική Σύμβαση για το «Διεθνές Κέντρο Χορού» | Δημήτρης Πτωχός: «Η τέχνη και ο πολιτισμός αποτελούν θεμελιώδεις πυλώνες της στρατηγικής μας για την Περιφερειακή ανάπτυξη»

Arcadia Spot NG

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τις πρωταθλήτριες του Απόλλωνα Καλαμάτας

Arcadia Spot NG

Σειρά συναντήσεων του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με Δημάρχους για έργα ΟΧΕ και ΒΑΑ

Arcadia Spot NG

Leave a Comment