Αστυνομικά Ελλάδα Επικαιρότητα

Συλλήψεις για αρπαγή αλλοδαπών στην Καστοριά

Σύλληψη 29χρονου παιδόφιλιου στη Ρόδο

Συλλήψεις για αρπαγή αλλοδαπών στην Καστοριά.

Οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν έξι άτομα σε περιοχή της Καστοριάς, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, για την υπόθεση αρπαγής αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες, μαζί με επτά άτομα που είναι προσωρινά κρατούμενοι και άλλα επτά, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση αλλοδαπών.

Η οργάνωση κρατούσε τους αλλοδαπούς εγκλωβισμένους με την απειλή όπλων, προκειμένου να τους αποσπάσει επιπλέον χρήματα. Συλλήψεις για αρπαγή αλλοδαπών στην Καστοριά

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας για όπλα, βαριά σωματική βλάβη, του Κώδικα Μετανάστευσης, καθώς και για αρπαγή, ληστεία και εκβίαση.

Μετά την προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των επτά ατόμων, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Η υπόθεση αυτή είναι ένα ακόμη παράδειγμα της σοβαρής απειλής που αποτελεί η παράνομη διακίνηση αλλοδαπών για την ασφάλεια και την ευημερία των κοινωνιών μας. Οι ελληνικές αρχές καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου, αλλά είναι απαραίτητη η διεθνής συνεργασία για την επιτυχή αντιμετώπιση του.

Related posts

Αστυνομικό Δελτίο Συμβάντων και Αδικημάτων της Περιφέρειας το τελυταίο 24ωρο

Arcadia Spot GZ

Κορινθία : Τέσσερεις συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο

Arcadia Spot GZ

ΕΛ.ΑΣ. : 652 συλλήψεις το τελευταίο 3μερο σε όλη την επικράτεια

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment