Επικαιρότητα Περιφέρεια

Συμβάσεις έργων 2.4 εκ ευρώ στην Αρκαδία υπέγραψε ο Π. Νίκας

Συμβάσεις έργων 2.4 εκ ευρώ Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συμβάσεις έργων 2.4 εκ ευρώ στην Αρκαδία υπέγραψε ο Π. Νίκας. Τα συμφωνητικά με τους αναδόχους έργων στην Αρκαδία, συνολικού προϋπολογισμού 2.400.000 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας υπέγραψε τις συμβάσεις για την α) αποκατάσταση του οδικού δικτύου των πυρόπληκτων περιοχών στην Δ.Ε. Ηραίας του Δήμου Γορτυνίας, έργο με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ, β) αποκατάσταση των επαρχιακών οδών 48 και 49 από τη γέφυρα Μπερτσιάς προς Νεοχώρι – Χώρα – Ράχες και Ελαία (όρια νομού), έργο με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ και γ) συντήρηση και αποκατάσταση της βατότητας επαρχιακών και δημοτικών δρόμων στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, έργο με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους στη συνέχεια, ο Π. Νίκας επανέλαβε το σοβαρό ζήτημα που προκύπτει με την καθυστέρηση ως προς την χρηματοδότηση των δημόσιων έργων από την πολιτεία:

“Υπάρχουν οφειλές πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ προς εργολάβους, καθώς δεν υπάρχει ροή των σχετικών πιστώσεων από την πολιτεία προς την περιφέρεια για τα έργα του ΠΔΕ, αν και πιέζουμε καθημερινά. Οπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, αυτή η κατάσταση δημιουργεί ζητήματα και ως προς την ταχύτητα ολοκλήρωσης των έργων, αλλά και ως προς την ποιότητά τους” σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας προσθέτοντας ότι έχει επικοινωνήσει σχετικά με το θέμα αυτό, τόσο με τον αρμόδιο υπουργό, όσο και με τον αρμόδιο γενικό γραμματέα.

Ο Π. Νίκας αναγνώρισε ότι η έκτακτη κατάσταση που έχει προκύψει στην Θεσσαλία δημιουργεί επιπλέον πίεση, παρατήρησε ωστόσο ότι “έχει πληγεί η φερεγγυότητα της Περιφέρειας προς τους εργολάβους, οι οποίοι διακινδυνεύουν την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους. Ομως η αφερεγγυότητα δεν είναι της Περιφέρειας, αλλά της πολιτείας” δήλωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι “έστω και με καθυστέρηση, τα έργα θα πληρωθούν”.

Related posts

Bιωματικό σεμινάριο «Ανα- Γνωρίζοντας την αναπηρία στην Πράξη»

Arcadia Spot NG

Δημήτρης Πτωχός για το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρομποτικής

Arcadia Spot NG

Δωρεάν Δερματολογικός Έλεγχος έναντι του Καρκίνου του Δέρματος

Arcadia Spot NG

Leave a Comment