Δήμος Τρίπολης Εκδηλώσεις

Συμμετοχή του Δήμου Τρίπολης στο Ευρωπαϊκό Έργο CERV “PRO.GRE.S.S” – Επίσκεψη στην Κορσική της Γαλλίας

Ευχαριστίες ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Δήμου Τρίπολης προς το 3ο Σύστημα Προσκόπων Τρίπολης και τον Εμπορικό Σύλλογο

Συμμετοχή του Δήμου Τρίπολης στο Ευρωπαϊκό Έργο CERV “PRO.GRE.S.S” – Επίσκεψη στην Κορσική της Γαλλίας

Ο Δήμος Τρίπολης συμμετείχε σε μια σημαντική επίσκεψη στην Κορσική το χρονικό διάστημα 27 – 29 Μαΐου 2024. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CERV με τίτλο “PRO.GRE.S.S”, του οποίου ο Δήμος Τρίπολης είναι εταίρος. Το έργο στοχεύει στην προώθηση της συνεργασίας και της πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων.

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία μας συμμετείχε σε μια σειρά δραστηριοτήτων, που είχαν σχεδιαστεί για να αναδείξουν την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της Κορσικής.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε παρουσίαση του έργου, το οποίο πραγματοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του Patrimonio, ξεναγήσεις σε βασικούς χώρους όπως το Maison du Grand Site de la Conca d’Oro, ιστορικά ορόσημα στο St Florent και τη Bastia και τοπικά οινοποιεία στο Patrimonio.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες, που στόχο είχαν την όσο το δυνατόν πληρέστερη παρουσίαση του συνολικού έργου, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους επαγγελματίες της περιοχής του Patrimonio υπό τις νέες συνθήκες, που δημιουργεί η κλιματική κρίση τα τελευταία χρόνια.

Αυτή η επίσκεψη παρείχε την ευκαιρία για ουσιαστικές ανταλλαγές με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και για ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με τη διατήρηση και την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το έργο «PRO.GRE.S.S» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος CERV συνεχίζει να ενισχύει τις συλλογικές μας προσπάθειες για την πολιτιστική ολοκλήρωση και την αμοιβαία κατανόηση σε όλη την Ευρώπη.

Τα γόνιμα αποτελέσματα αυτής της επίσκεψης ενίσχυσαν τις συνεργασίες μας με τους Ιταλούς, Ισπανούς και Γάλλους ομολόγους μας, ανοίγοντας το δρόμο για μελλοντικές συνεργασίες και πρωτοβουλίες. Συμμετοχή του Δήμου Τρίπολης στο Ευρωπαϊκό Έργο CERV “PRO.GRE.S.S” – Επίσκεψη στην Κορσική της Γαλλίας

Related posts

Ολοκλήρωση Διαδικασίας Αξιοποίησης της Περιοχής για τη Δημιουργία του Πάρκου Μνήμης στην Τρίπολη

Arcadia Spot NG

Κώστας Τζιούμης: «Προχωράμε τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης, κρατάμε ζωντανή την ιστορία του τόπου μας»

Arcadia Spot NG

Συναυλία-αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού στην Τρίπολη

Arcadia Spot NG

Leave a Comment