Επικαιρότητα Τοπικά Νέα

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Βερμίου 

Γιώργος Παπαηλιού για τα Τέμπη

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Βερμίου . Συνάντηση του Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη και του Α. Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης-αρμόδιου για την κτηνοτροφία Γιώργου Παπαηλιού με εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Βερμίου στα γραφεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Βουλή:

(και) Η περιοχή του Βερμίου πλήττεται από την αποφασισθείσα από την κυβέρνηση της ΝΔ βίαιη απολιγνιτοποίηση που την οδηγεί σε μαρασμό και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών από ισχυρά συμφέροντα που περιορίζουν την παραγωγική αγροτική γη και αφαιρούν από τους αγρότες- παραγωγούς τη δυνατότητα αυτοπαραγωγής ρεύματος για τις ανάγκες των αγροτικών δραστηριοτήτων τους.

Στην περιοχή του Βερμίου κυριαρχεί η παραγωγή μήλων και κερασιών. Κατά τη συνάντηση ετέθησαν ζητήματα, όπως το υπέρογκο κόστος παραγωγής, οι ελληνοποιήσεις, η αναγνώριση των μήλων ως προϊόντων γεωγραφικής ένδειξης κ.ά. Η μείωση της τιμής του ρεύματος, μέσω της επιβολής πλαφόν, η κατάργηση του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέαιο, η μείωση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια και στην αγορά αγροτικών προϊόντων, η χρηματοδότηση των αγροτών και κτηνοτρόφων με τη χορήγηση μικροπιστώσεων, η ρύθμιση των αγροτικών χρεών αποτελούν κινήσεις που μπορούν να μειώσουν το κόστος παραγωγής. Η αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων απαιτεί ενιαίους ελεγκτικούς μηχανισμούς, για ελέγχους με κύριο πεδίο αυτό της φυτοπροστασίας.

Η διασφάλιση της ονομασίας των μήλων Βερμίου ως προϊόντων γεωγραφικής ένδειξης. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα κινηθεί προς την κατεύθυνση προώθησης πολιτικών για την επιβίωση της περιοχής και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, ιδίως των μήλων.

Related posts

Γιώργος Παπαηλιού για τα Τέμπη

Arcadia Spot GZ

Η υποστελέχωση αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ, ιδίως στην περιφέρεια

Arcadia Spot GZ

Γ. Παπαηλιού : Το συγκλονιστικό συλλαλητήριο των αγροτών-κτηνοτρόφων-μελισσοκόμων στο Σύνταγμα εξέπεμψε αγωνιστικό μήνυμα από την «ξεχασμένη» ελληνική περιφέρεια

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment