Επικαιρότητα Περιφέρεια

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον νέο Πρόεδρο της ΡΑΕ σχετικά με το θέμα του φυσικού αερίου

nikas-proedros-rae

Ικανοποιημένος δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου μετά τη συνάντηση του με τον νέο πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) Θανάση Δαγούμα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 στην Αθήνα.


Ο περιφερειάρχης, στη διάρκεια της συνάντησης ανέλυσε το σκεπτικό για τις τρεις ενστάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά ισάριθμων αποφάσεων της απελθούσας διοίκησης της ΡΑΕ.

Με την πρώτη απόφαση η ΡΑΕ, αφαίρεσε από την ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αερίου) την αδειοδότηση κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Με τις υπόλοιπες δύο χορηγούσε σχετικές άδειες στην “Hellenic Natural Gas Distribution – Εταιρεία Διανομής Ελληνικού Φυσικού Αερίου Μονοπρόσωπη Α.Ε.”.

Ο Π. Νίκας σημείωσε ότι η Περιφέρεια εννοεί να προχωρήσει το έργο του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο από την ΔΕΔΑ. Ενώ ζητεί παράλληλα να συνδεθούν ταυτόχρονα με το δίκτυο της ΔΕΔΑ όλες οι μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου.

Ας σημειωθεί,ότι ο περιφερειάρχης προγραμματίζει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα συνάντηση με την διοίκηση του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου). Θέμα της συνάντησης θα είναι η επέκταση των αγωγών φυσικού αερίου σε Σπάρτη και Καλαμάτα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Μόνο 8 παραβάσεις στη Πελοπόννησο για μη τήρηση των μέτρων

#omada_Arcadia_Spot*

Τρίπολη | Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής

#omada_Arcadia_Spot

Aντιρρήσεις ΔΕΔΑ προς ΡΑΕ | Νίκας: Ευχαριστημένος από την παρέμβαση της ΔΕΔΑ

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας