Ελλάδα Επικαιρότητα

Συνεχίζονται οι συζητήσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, παρά την ακύρωση Σούνακ

Η διαμάχη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Συνεχίζονται οι συζητήσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, παρά την ακύρωση Σούνακ

Οι συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Βρετανικού Μουσείου για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα συνεχίζονται κανονικά, παρά την ακύρωση της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Τα Νέα», εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου δήλωσε ότι η θέση του μουσείου παραμένει αμετάβλητη, ότι οι συζητήσεις με την Ελλάδα είναι εποικοδομητικές και ότι πιστεύει ότι μια μακροχρόνια συνεργασία θα πετύχει τη σωστή ισορροπία μεταξύ του μοιρασμού των σπουδαιότερων αντικειμένων του μουσείου με κοινό σε όλο τον κόσμο και της διαφύλαξης της ακεραιότητας της συλλογής του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των διαχειριστών του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όζμπορν, είχε εκφράσει την ελπίδα ότι το μουσείο μπορεί να «καταλήξει σε μια συμφωνία με την Ελλάδα» που θα προβλέπει την προσωρινή επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα με αντάλλαγμα αρχαιότητες που δεν έχουν εκτεθεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο. στο μέλλον.

Η ακύρωση της συνάντησης Σούνακ-Μητσοτάκη είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ελλάδα, με πολλούς να την θεωρούν ως μια πρόκληση από πλευράς της Βρετανίας. Ωστόσο, οι συζητήσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα φαίνεται να συνεχίζονται, γεγονός που δίνει ελπίδες για την επίλυση του ζητήματος στο μέλλον.

Related posts

Η διαμάχη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα αναδεικνύει τα προβλήματα του Βρετανικού Μουσείου

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment