Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα Τοπικά Νέα

Τα εγκαίνια της «Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Δήμου Τρίπολης»

Τα εγκαίνια της «Στέγης Υποστηριζόμενης

Τα εγκαίνια της «Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Δήμου Τρίπολης», πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023, στην οδό «Κ. Παλαιολόγου 3».

Η πράξη έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Στέγη έχει δυναμικότητα 4 ατόμων με Αναπηρία.

Στόχος είναι η εξασφάλιση του πρωταρχικού δικαιώματος για ανεξάρτητη διαβίωση σε άτομα με Αναπηρία, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ωφελουμένων, η αποφυγή στιγματισμού, η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και η πορεία προς την ομαλή κοινωνική ένταξη.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, αναφέρει: «Σε όλη τη διάρκεια αυτής της θητείας μας, επεκτείναμε την αγκαλιά του Δήμου Τρίπολης με νέες δομές φροντίδας, διασφαλίζοντας ότι κανείς δε θα μείνει μόνος και αβοήθητος.

Δημιουργήσαμε ΚΔΑΠ για παιδιά με αναπηρία, Κέντρο Κοινότητας, υλοποιούμε πρόγραμμα ΤΕΒΑ και σήμερα εγκαινιάσαμε τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Τρίπολη, για συμπολίτες που δεν έχουν κάποιον να τους φροντίσει.

Ευελπιστούμε στην ευαισθητοποίηση και τη συνεργασία των πολιτών και των φορέων του Δήμου μας για τη λειτουργία της Δομής.»

Related posts

Εξάμηνο μνημόσυνο Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου

Arcadia Spot NG

Πρόσκληση συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου (18/6/2024)

Arcadia Spot NG

Δήμος Τρίπολης: Διακήρυξη δημοπρασίας εκμίσθωσης ακινήτου

Arcadia Spot NG

Leave a Comment