Δήμος Τρίπολης Εκδηλώσεις Επικαιρότητα

Κώστας Τζιούμης: «Σημαντική μέρα για την Τρίπολη η έλευση φυσικού αερίου»

Στην τελετή ανάμματος της φλόγας του φυσικού αερίου στην Τρίπολη παρέστη και μίλησε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, την Παρασκευή 20/1/2023.

Η εκδήλωση σηματοδότησε την τροφοδοσία της πόλης με φυσικό αέριο και πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του 2ου Λυκείου Τρίπολης.

Ο κ. Τζιούμης υπογράμμισε αρχικά ότι η τοπική κοινωνία επιθυμούσε πάνω από 20 χρόνια την έλευση του φυσικού αερίου, επισημαίνοντας ότι είμαστε μια περιοχή με δύσκολες καιρικές συνθήκες, τη χειμερινή περίοδο.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος είπε ότι επίσης η Βιομηχανική Περιοχή και οι επιχειρήσεις ζητούσαν φυσικό αέριο για να μειωθεί το κόστος λειτουργίας τους.

Για να προσθέσει: «Σήμερα, είναι μια σημαντική μέρα και ο Δήμος Τρίπολης είναι ο πρώτος πελάτης της εταιρείας, με το κτίριο του 2ου Λυκείου. Η ποιότητα της θέρμανσης πληροφορηθήκαμε ότι είναι πολύ καλή για το σχολείο.

Πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό για την τοπική ανάπτυξη, σε μια περίοδο που -μετά από πολλά χρόνια- φαίνεται ότι η πόλη μας γίνεται ελκυστική για μεγάλες επενδύσεις. Καλωσορίζουμε την έλευση του φυσικού αερίου στην Τρίπολη και ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν για να γίνει αυτό το έργο.

Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν δυσκολίες από τις εργασίες μέσα στην πόλη, αλλά η εταιρεία δουλεύει με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Η ενόχληση είναι προσωρινή αλλά τα οφέλη είναι μόνιμα.

Ετοιμάζουμε πρόταση ώστε κι άλλα δημοτικά κτίρια να αντικαταστήσουν τους καυστήρες πετρελαίου με φυσικό αέριο.

Ευχαριστώ την εταιρεία για την προσφορά εγκατάστασης του φυσικού αερίου στο 2ο Λύκειο, αφού ο Δήμος δεν επιβαρύνθηκε οικονομικά».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες εδώ:

https://www.facebook.com/watch/?v=878224716751235

https://www.facebook.com/DimosTripolisofficial/posts/631460132314362

Related posts

Εσπερινός μνήμης Αγίου Τρύφωνος στην Τρίπολη (pics)

ArcadiaSpot Team

H DEMO θα παράγει το 30% των ογκολογικών φαρμάκων της Ευρώπης στην Τρίπολη

ArcadiaSpot Team

Κλειστή η οδός Τερτσέτη την Τετάρτη λόγω έργων φυσικού αερίου

Arcadia Spot MA

Leave a Comment