Επικαιρότητα

Ανακοίνωση Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

pasok-kinal-nomarxiaki-epitropi-arkadias

ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΩΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 680 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ

Φως σε μια πολύ σκοτεινή υπόθεση που κοστίζει πολύ ακριβά στους Έλληνες φορολογούμενους έριξε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αποκαλύπτοντας αυτό που επιμελώς κρατούσαν κρυφό η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ -τόσο επί ΝΔ όσο και επί ΣΥΡΙΖΑ- με ξεκάθαρο στόχο τη συγκάλυψη, αλλά και την πιθανή παραγραφή της σκανδαλώδους υπόθεσης.

Χάρη στην επιμονή του ΠΑΣΟΚ, σήμερα γνωρίζουμε ότι το υπουργείο Οικονομικών κατέβαλε στην Ε.Ε. στις 12.5.2022 το ποσό «μαμούθ» των 367.741.756,06 €, λόγω υποκοστολόγησης μεγάλων ποσοτήτων εισαγόμενων κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και παπουτσιών από την Κίνα κατά τη χρονική περίοδο έως και το τέλος του 2019.

Το ποσό αυτό καταλογίστηκε στο Ελληνικό δημόσιο, ύστερα από ελέγχους της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), ενώ παραμένει επιπλέον ως οφειλή το ποσό των τόκων υπερημερίας ύψους 154.504.863,81 € και όχι μόνο.

Αν σε αυτά τα ποσά συνυπολογιστούν:

  • Το ποσό των τόκων που αναλογούν στην περίοδο από 20.7.2021 έως την καταβολή του ανωτέρου ποσού
  • Το γεγονός ότι στο ανωτέρω καταβληθέν ποσό αναλογεί ένα επιπλέον ποσό 25%, που έπρεπε να εισπραχθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό ως κόστος συλλογής των δασμών που αναλογεί στα κράτη μέλη

Τότε εύκολα γίνεται κατανοητό ότι ο συνολικός λογαριασμός θα αγγίξει ή και θα ξεπεράσει τα 680 εκατομμύρια ευρώ!

Ωστόσο η συγκάλυψη συνεχίζεται. Το Υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ στις απαντήσεις τους αλλά και στο επιμελημένα ελλιπές συνοδευτικό υλικό αφήνουν αναπάντητα πολλά ουσιαστικά ερωτήματα, αναδεικνύοντας ορισμένες αναντιστοιχίες ανάμεσα στις θέσεις του Υπουργείου Οικονομικών, της ΑΑΔΕ και της OLAF και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το πρώτο, όμως, και βασικότερο ερώτημα που ανακύπτει είναι πώς είναι δυνατόν ο προϋπολογισμός του κράτους να επιβαρύνεται με ένα τεράστιο πόσο και να μη φταίει κανένας;

Πως είναι δυνατόν να μην απολογείται κανείς όταν σε μια περίοδο ενεργειακής κρίσης, ακρίβειας και υψηλού πληθωρισμού, πολύτιμοι πόροι αποστερούνται από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για να δοθούν ως πρόστιμα λόγω πολιτικής και όχι μόνο ανεπάρκειας;

Και σε αυτά τα ερωτήματα οφείλει να απαντήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δεν μπορεί να είναι λαλίστατος όποτε τον βολεύει αλλά να σιωπά όταν στα σκάνδαλα της Νέας Δημοκρατίας είναι συνεταίρος ο ίδιος.

Αυτά μόνο για αρχή! Γιατί η παράταξη μας θα κλιμακώσει την προσπάθεια της να μάθει την αλήθεια ο ελληνικός λαός για ένα κρίσιμο θέμα για το δημόσιο συμφέρον αλλά και για να αποτραπεί η σοβαρή οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί οι Έλληνες με τη σχετική απόδοση των ευθυνών στους δράστες και σε όλους όσοι τους διευκόλυναν.

Related posts

Εκλέχθηκε εκ νέου Αντιπρόεδρος της Βουλής ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Arcadia Spot FG

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι μια αξιόπιστη αντιπολίτευση με προτάσεις

Arcadia Spot FG

Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Τρίπολης: “Συνεχίζουμε αποφασισμένοι με ενότητα, για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ”

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment