Επικαιρότητα

Το τελευταίο “αντίο” στο Βασίλη Βασιλικό

Το τελευταίο αντίο στο Βασίλη Βασιλικό

Το τελευταίο αντίο στο Βασίλη Βασιλικό . Ο εμβληματικός συγγραφέας, ο οποίος πέθανε την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 89 ετών, κηδεύτηκε το πρωί της Δευτέρας 4 Ιουλίου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Στην κηδεία παρέστησαν πολιτικοί, όπως ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και γνωστοί καλλιτέχνες, όπως ο Γιώργος Νταλάρας.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία του διεθνώς αναγνωρισμένου σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, ο οποίος ήρθε από τη Γαλλία για να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο του φίλο. Ο Κώστας Γαβράς και ο Βασίλης Βασιλικός συνεργάστηκαν στενά για την ταινία “Ζ” (1969), η οποία βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα.

Παρών στην κηδεία ήταν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Ο Βασίλης Βασιλικός είχε διατελέσει βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Το τελευταίο αντίο στο Βασίλη Βασιλικό

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, επιθυμία του συγγραφέα ήταν, αντί στεφάνων, να υποστηριχθεί το έργο της “Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas”, της οποίας υπήρξε Ιδρυτικό Μέλος και Γενικός Γραμματέας.

Ο Βασίλης Βασιλικός υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς του 20ού αιώνα. Το έργο του, το οποίο περιλαμβάνει μυθιστορήματα, διηγήματα, θεατρικά έργα και δοκίμια, έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχει διακριθεί με πολλά βραβεία.

Ο συγγραφέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934 και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1960 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα, “Το αμάρτημα της μητρός μου”, το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία και καθιέρωσε τον συγγραφέα στη λογοτεχνική σκηνή.

Ακολουθούν ορισμένα από τα πιο γνωστά έργα του Βασίλη Βασιλικού:

  • Το αμάρτημα της μητρός μου (1960)
  • Το όνειρο του κύκνου (1965)
  • Το Ζ (1966)
  • Ο θάνατος του Θεού (1970)
  • Το κτήνος (1973)
  • Η μοίρα του Αλέξανδρου (1980)
  • Η φωνή του αίματος (1983)
  • Η άγνωστη (1990)

Ο Βασίλης Βασιλικός υπήρξε ένας πολυσχιδής και πρωτοπόρος συγγραφέας, ο οποίος άφησε το στίγμα του στην ελληνική λογοτεχνία. Το έργο του θα συνεχίσει να διαβάζεται και να μελετάται για πολλά χρόνια ακόμα. Το

Πηγή : CNN.gr τελευταίο αντίο στο Βασίλη Βασιλικό

Related posts

Κηδεία του Φίλιππου Λαμπίρη σήμερα

Arcadia Spot KP

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της δολοφονημένης Γεωργίας (vid)

Arcadia Spot GZ

Αύριο το τελετυταίο αντίο στον Επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment